Hawaiin itt ér a vízbe a láva.

Hawaii szigetén található Kilauea vulkán a nyolcvanas évek óta folyamatosan működik, a láva folyamatosan minden drámai kitörés nélkül ömlik a felszínre, és folyik el egészen a tengerig.  Itt a láva az óceánba bukik, a tűz és víz harca forralja fel a vizet. Itt nem találunk életet: a parton a láva több mint ezer fokos, a vízből gőzfelhők törnek fel, a víz hőfoka is elérheti a kilencven fokot,  a lávából mérgező gázok szállnak fel. A part egyre nő, ahogy a magma építi a szigetet.

Három kajakos arra vállalkozott, hogy átszelik ezt a veszélyes vizet, miközben fotókat és videó felvételt készítenek. Lenyűgöző munkát végeztek, és épen úszták meg a kalandot.  

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Eszéki füstölt szalonnás pogácsa
Macskaőrség:  Nem szokványos macska-egér kapcsolat
Napi videó:   Mozgó szobor
Napi fotó:  Füst démon

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...