Hawaiin itt ér a vízbe a láva.

A világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajak

 

Hawaii szigetén található Kilauea vulkán a nyolcvanas évek óta folyamatosan működik, a láva folyamatosan minden drámai kitörés nélkül ömlik a felszínre, és folyik el egészen a tengerig.  Itt a láva az óceánba bukik, a tűz és víz harca forralja fel a vizet. Itt nem találunk életet: a parton a láva több mint ezer fokos, a vízből gőzfelhők törnek fel, a víz hőfoka is elérheti a kilencven fokot,  a lávából mérgező gázok szállnak fel. A part egyre nő, ahogy a magma építi a szigetet.

A világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajak

Három kajakos arra vállalkozott, hogy átszelik ezt a veszélyes vizet, miközben fotókat és videó felvételt készítenek. Lenyűgöző munkát végeztek, és épen úszták meg a kalandot. A világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajak A világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajakA világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajak

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

A világ érdekes Hawaii vulkán óceán Kileuea kajak