A kapcsolatfelvétel már megtörtént az interneten.

A kanadai Allen Tough egyetemi előadó szerint a földönkívüliek már bolygónkon tartózkodnak, információkat gyűjtenek civilizációnkról. Ha pedig így van, arra is mérget vehetünk, hogy már a világhálóra is rákapcsolódtak. Ezért internetes honlapot hozott lére - szigorúan földönkívüli levelezők számára. És jöttek a levelek…

A torontói egyetemi előadó tudományos alapon fogott hozzá a kapcsolatlétesítéshez. A 80-as években csatlakozott a neves SETI-programhoz, amely az űrből érkező jelzéseket akarja megfejteni, ha és amennyiben egy idegen civilizáció üzenni akarna nekünk. 1996-ban 80 neves személy - tudósok, írók, futurológusok - támogatásával megnyitotta a http://members.aol.com/VelcomeETI/hello.html weboldalt.

A honlap angol nyelvű szövege szívélyes és udvarias felhívásban kéri az űr bármely sarkából származó értelmes lényt: lépjen velünk - és az egész emberiséggel - kapcsolatba a kölcsönös érdeklődés és közös érdekek alapján, melyeket a honlap szerzői ezután részletekbe menően ecsetelnek.

A lap sajnos már nem működik, de első öt éve alatt több mint negyven levelet kaptak. Ezek közül a legérdekesebb az alábbi volt:

 

"Uraim!

Köszönettel vettük üzenetüket, jelenleg azonban, legnagyobb sajnálatunkra, nem áll módunkban segíteni. Íme indokaink, amely miatt nem kívánunk kapcsolatot kezdeményezni önökkel.

1. Egy nagyon fejlett civilizáció (a mienk) és egy primitív civilizáció (az önöké) közötti kapcsolatfelvétel elkerülhetetlenül társadalmi és biológiai zűrzavart okozna a primitívebb félnél.

2. Továbbra is a passzív megfigyelő szerepében maradunk, mert nincs túl sok mondandónk az önök fajtájának jelenlegi fejlettségi szintjén. Ezernyi más, az önökéhez hasonlóan rászoruló, de fejlettebb és értékesebb civilizációval állunk kapcsolatban, s ezeknek különböző formákban támogatást nyújtunk.

3. Támogatásainkat a tartós és jelentős fejlődésre képes civilizációk nyerhetik el. Az önök erőszakban, önpusztításban bővelkedő, a természeti környezetet rohamosan felszámoló történelme nem felel meg az általunk támasztott feltételeknek. A kapcsolatlétesítés rendkívül idő- és költségigényes vállalkozás, s tapasztalataink szerint a befektetés megtérülésének esélye túlságosan kicsi szélsőségesen destruktív civilizációk esetén.

4. Ha kérelmüket meg akarják újítani, ne habozzanak ismét jelentkezni nálunk a kiegészített dossziéval, melyben az elvárható, jelentős mértékű javulásokról tájékoztatnak bennünket. (Itt a javasolt változtatások hosszú felsorolása következik).

Őszinte hívük:

Zerb V. Simulan, osztályvezető, ösztöndíjrészleg

Galaktikai Emberbaráti Alapítvány

Alpha Quadrant Territory 12.37"

Csatlakozz  a közel ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.