Ahogy mondani szokták a maffiózó is csak ember, és a kartellek tagjai is ugyanúgy használják a Facebookot, mint bármelyik más ember. Az egyetlen aprócska különbség hogy nem kutyával, telefonnal, meg kajákkal pózolnak, hanem pénzzel, fegyverrel, és droggal.

A mexikói kartellek is ugyanúgy jelen vannak a közösségi oldalakon. Gyakran tudatosan PR célokkal használják, akár ellentétes célokra is. Hol arról tesznek fel videót, hogy jófiúkként segítenek a hurrikán áldozatainak, máskor a gyilkosságokról készítenek videót, hogy megrémítsék az embereket.

Tragikomikus, de például az egyik kartell vállalkozásként csoportot indított a FaceBookon, és mire kiderült, és törölték, már  több mint tízezer lájkolójuk volt.

A tagok rendszeresen pózolnak fegyverrel, kábítószerrel, és gyakran még az arcukat is felfedik.

Egy kanadai szervezet, a SecDev Alapítvány végzett kutatást a kartellek közösségi média szerepléséről. Ők hozták nyilvánosságra az összegyűjtött fotókat.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint húszonegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Hagymás camembert olajban

Napi videó:   Őrült orosz a tetőn

Napi fotó:  Halloweenkor a hokipályán

Macskaőrség:   Ugróbajnok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via dailymail, vice)