Természeti csoda az elhanyagolt épületben.A világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztás

 

A Fulton Market 1923-ban felépítete a kor egyik legnagyobb, és legmodernebb hűtőházát. Az épület vastag parafa szigetelést kapott,  az akkor még újdonságnak számító teherliftet építettek, és a új ammóniahűtést alkalmazták. Az épület remekül szolgált évtizedekig, de a technológia sokat fejlődött. A cég már csak alig használta az épületet, a karbantartást is elmulasztották, végül az eladás mellett döntöttek. A vásárló modern irodaházzá alakítja át az épületet.

A világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztás

Az átalakítás első teendője az épület leolvasztása volt. Mivel hosszú évekig nem használták megfelelően a hűtőtermeket belülről több tíz centi, vastag jég borította, amely helyenként elérte a 05-1 méteres vastagságot. A nem használt termekben különleges jégalakzatok nőttek, mintha cseppköveket és sztalagmitokat látnánk. Szerencsére a kiolvasztás előtt elhívtak egy profi fotóst, aki megörökítette a mesebeli látványt.
A világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztásA világ érdekes raktár hűtőház jég olvasztás

A kiolvasztás érdekében propán fűtőtesteket hoztak, és gyorsított videóban örökítették meg a jégtelenítést.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)