Ha eddig úgy érezted, hogy nem kell foglalkoznod a bőrrákkal, itt egy dokumentált kétéves küzdelem a melanoma ellen. Figyelem, érzékenyeknek nem ajánlott képek.

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok

 

Bethany Gambardella-Greenway, a texasi Austinban élő 37 éves anyuka 2015-ben legfiatalabb gyermekével volt terhes. Ekkor fedezett fel a homlokán egy sötét foltot. Nem foglalkozott vele, úgy gondolta, a hormonális változások miatt van. A dermatológus is azt mondta, ez csak egy májfolt. 18 hónap múlva azonban fájdalmas púp alakult ki. A biopszia után kiderült ez bőrrák, a melanoma egy agresszív fajtája.

Az orvosok egy nagy darab bőrt távolítottak el a homlokáról, amit csak később pótoltak a combjából.  A vizsgálatok kiderítették, hogy áttéte vannak a nyirokrendszerében és a csontjaiban is, ezért 2016 októberében sugárkezelés és agresszív kemoterápia következett.

„ A pokol ehhez képest semmiség”- mesélte. „Megégett a szám nyálkahártyája, a torkom fájt, elvesztettem ízérzékelésemet, testemet sebek borították. Hangom rekedt volt, hajam hullani kezdett. Majdnem 20 kilót fogytam, mert az evés is szánalmas feladattá vált."

Bethany a kezelések hatására meggyógyult és felépült. De véglegesen megsérült egy nyálmirigye, és a haja is megváltozott.

Bethany nem lepődött meg a diagnózison, mert az édesanyjának is ugyanebben a korában volt melanomája.

Felgyógyulva most kötelességének érzi, hogy figyelmeztesse az embereket, vigyázzanak a napozással, óvatosan a szoláriummal. Használjanak fényvédő krémet, hogy ne éljék át az a szörnyűséget, amit ő. Történetét fényképekben meséli el.

A világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlok

A világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlokA világ érdekes melanoma bőrrák homlok

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon  
Macskaőrség:   Leopárd és a terepjáró
Napi videó:   Lecsúszás a jéghegyről
Napi fotó: Perspektíva

(via)

A világ érdekes melanoma bőrrák homlok