Idén 79. alkalommal rendezik meg a híres Citromfesztivált a Francia Riviérán, Menton városában.

A Menton-i Citrom Fesztivál egy egyedülálló rendezvény, amely számos érdeklődőt vonz. Óriási, déli gyümölcsökből kirakott figurák, naranccsal és citrommal díszített kocsik vonulnak fel és ejtik ámulatba nézőket. Alkalmanként 150 tonna citromot, narancsot, és egyéb gyümölcsöt használnak fel a díszítéshez.

Leghíresebb atrakció Les Corsos des fruits d’or, amikor gyümölcsökkel díszített kocsik közlekednek a tengerpart mentén. A közönség nézheti a felvonulást a lelátóról vagy kísérhetik a kocsikat is a felvonulás alatt.


Nagyobb térképre váltás

Másik nevezetes esemény az Éjszakai korzó a Biovès kertben, ahol csodálatos fény- és hangjátékban gyönyörködhet a közönség. De ilyenkor tartják az elmaradhatatlan Orchideafesztivált, és a hagyományos kézműves vásárt is.

De számos rendezvény és program is várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt szerte a városban. A szervezők idén 200 000 látogatóra számítanak.

 A fesztivál honlapja

Csatlakozz a közel hatezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Télbúcsúztató

Ezt láttad már?

Egy különleges gyümölcsfa

3D fényfestészet

Napi szubjektív: Wi-Fi fényfestés

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)