Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hó-apokalipszis

Snowpocalypse - Így nevezik az Egyesült Államokban tomboló ítéletidőt. A tudósítások képet adnak a katasztrofális helyzetről, de sokkal beszédesebbek az emberek által megosztott képek. A jelek szerint nagyon jól, sőt vidáman viselik a helyzetet.USA hóvihar katasztrófa időjárás

Tovább


Hó a Grand-kanyonban

A Grand-kanyon a vakító napsütés, a forróság és a por földje. Erre a képre most alaposan rácáfolt az időjárás. Szilveszter éjjel hóvihar csapott le Észak-Arizonára, és újév reggelére fehérbe borította a tájat. Ezen a környéken rendkívül ritka a hó, teljesen más hangulatot kapott a táj, szinte rá sem lehet ismerni a kanyonra.

Tovább


10 nap ítéletidő

10 napig tombolt a hó- és jégvihar a szlovéniai Jalopnik-hegy környékén. Marko Korošec elképesztő fotókat készített a kialakult jég alakzatokról.

Tovább


Karácsonyi jégvihar

Éjt nappallá téve dolgoznak a szerelők az Egyesült Államok középső és északkeleti, valamint Kanada keleti részén hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást félmillió háztartásban, ahol kénytelenek voltak hidegben és sötétben ünnepelni a karácsonyt. A térségen a múlt hét végén átsöprő jégvihar legalább huszonnégy ember életét követelte. A fotók Kanadában, Québec tartományban készültek.

Tovább


A világ legnagyobb farakása

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható. Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Szinte elképzelhetetlen a halom mérete: 13 méter magas és 2000 méter hosszú. 12 sorban fekszenek a 5-6 méteres fatörzsek.

Tovább


Meglepetés a jeges vihar után

Nem tudom, mennyire őszinte a mosolyuk.

A genfi-tó partján fekvő svájci Versoix városában néhány fiatal úgy döntött, az estét együtt töltik. Leparkoltak egy tóparti szórakozóhelynél, és beültek. Késő éjszakáig maradtak, mert odakinn jeges vihar tombolt. Amikor elcsitult, kijöttek, nagy meglepetésben volt részük.

Tovább


Így temette el a a hó New Yorkot

A "Nemo" hóvihar végigsöpört az Egyesült Államok keleti partvidékén. Méltó volt a megelőlegezett "történelmi" jelzőre. A károk hatalmasak: több százezer lakás áram nélkül, legalább nyolc halott. És mi maradt utána? Hó, hó, és hó...

Tovább


A jégbe fagyott világítótorony

Az extrém hideg időjárás alaposan megtudja változtatni a tájat, de akár az emberi alkotásokat is. 2010. december 16-án a sarkvidék felől viharos szél csapott le az Egyesült Államokban a Nagy-tavak vidékére. az időjárás nem kímélte az Erie-tó partvidékét sem. A viharos szél több méteres hullámokat keltett. az időjárás nem kímélte az Ohio állambeli Clevelandet sem.

A város kikötőjének West Pierhead nevű világítótornya 1911-ben épült. A világítótornyot a hullámok vízpermettel borították el, amelyek a jeges szélben azonnal ráfagytak a toronyra és a mellette álló épületre.

Tovább


Ismét pusztított a Genfi-tó

Svájc legnagyobb tava időnként elképesztő pusztítást képes okozni. A tó nem fagy be egykönnyen, de a levegő lehűlhet nulla fok alá. Ha a hideghez viharos szél is társul, akkor különleges helyzet áll elő. A partot vadul ostromló hullámok hatalmas mennyiségű vizet permeteznek a levegőbe, amely azonnal lehűl, és ráfagy mindenre, legyen az móló, korlát, járda, fa, hajó, vagy autó. Pillanatok alatt vastag jégréteg képződik szinte bármin, amelyet a szél még tovább formálhat. Ez kíméletlenül meggyötri a környezetet, de lenyűgöző látványt is nyújt egyben.

De még ebben a pusztításban is megtalálta a szinte költői szépséget Vincent Emery svájci fotográfus. Az ő gyűjteményéből szemezgettem.

Tovább


Nekem ez kell: Viharálló esernyő

Előbb fúj el az orkán téged, mintsem kifordítsa ezt az ernyőt. Hi-Tech az időjárás ellen.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog