Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az őskori kihalás oka az ember

Az ember játszotta a döntő szerepet a tízezer évvel ezelőtti kihalásában.kihalás pleisztocén ember mamut kardfogú tigris

Tovább


Hamis szemek

Tudtad, hogy a tigriseknek is vannak álszemei? Méghozzá igen jól elrejtve.tigris  szem hamis folt

A fülük hátsó oldalán van egy szemre emlékeztető fehér volt.  Ha lesunyja a fejét, és füleit megfordítja, felvillannak a szemek.

tigris  szem hamis folt

 A szemszerű jegy az állatvilágban alkalmazott védelmi mechanizmus, amikor az állat utánozza egy nagyobb ragadozó állat szemét. Gondoljunk csak például a pillangó szárnyára. Az önvédelem azonban nem az egyetlen oka ennek a jelenségnek.

tigris  szem hamis foltDe a tigrisek csúcsragadozók, mi a helyzet náluk? Ennek magyarázatára két elmélet is létezik. Azelső szerint ezek a szemjelzések a megfélemlítés egyik formájaként szolgálnak.

tigris  szem hamis folt Úgy tűnik, hogy a tigrisek mindent látnak maguk körül, és ezzel összezavarva más állatokat elriasztják az esetleges hátulról támadókat. Emellett az sem elhanyagolható, Hogy a magasan lévő álszemek miatt a valóságosnál nagyobbnak is tűnnek.tigris  szem hamis folt

Egy másik elmélet szerint a jelölések segítenek a tigriseknek egymással kommunikálni.

tigris  szem hamis folt

A velük szemben álló másik tigrisnek mutatva ez az agresszió jele. Fenyegetés esetén a tigrisek hajlamosak elcsavarni a fülüket, így feltűnnek a a fül hátulján lévő fehér foltok.tigris  szem hamis folttigris  szem hamis folt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

Tovább


Ilyen jófej reptér nincs is

A tigris kalandjai emlékkönyvbe kerültek.

Tovább


Különös barátság ember és állat között

Tovább


Legrémisztőbb vagy a legizgalmasabb?

Egy állatkert, ahol igazi nagymacskákat lehet simogatni.

Milyen érzés lehet egy tigrist vagy egy oroszlánt megsimogatni? Megtudhatod, ha elmész Argentínába, és meglátogatod a világ legrémisztőbb, vagy éppen legizgalmasabb állatkertjét.

Tovább


Fehér tigris a víz alatt

Bár a macskafélék általában irtóznak a víztől, a tigrisekre ez nem jellemző, Sőt, kifejezetten szeretik a vizet, kiválóan úsznak. Ez a gyönyörű ritkaság egy fehér bengáli tigris, San Francisco közelében talált otthonra. Imád a vízben játszani, és gond nélkül levadássza a víz alatt a neki dobott finom falatokat. Az üvegfalon keresztül a látogatók is megcsodálhatják ezt a félelmetesnek tűnő játékot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Nem minden ehető, ami annak látszik

Napi videó:   Dupla hátra szaltó - kerekes székkel

Napi fotó:  Extrém tetkó

(via environmentalgraffiti)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog