Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor az értelem megbicsaklik

Lehet bármilyen zseniális tudós valaki, mindig vannak pillanatok, amikor az értelem megbicsaklik, és a zsenialitás porba hull. Nagy gondolkodók csúnya tévedései:

"Amikor a hódot üldözik, leharapja heregolyóit, mert tudja, hogy ezekért követik"

(Leonardo Da Vinci, 1510)

 

"Az elefánt, testalkata miatt, nem tud felállni, ha egyszer eldőlt. A bennszülöttek ezért úgy vadásszák, hogy a titokban elfűrészelik a fák törzsét, amelynek fejével támaszkodik alváshoz"

(Az állatok könyve, latin lexikon, 12. század)

 

"A dohányzás szerepe a tüdőrák kialakulásában nem számottevő."

(Dr. W. C. Heuper, USA Nemzeti Rák Intézet, 1954)

 

"A maszturbáció kóros elváltozásokat okoz, és az őrültség első jele,"

(Charles Hunter Dunn, M.D., a Harvard Egyetem professzora, 1920)

 

"Ha egy nő sok borsot, mustárt és ketchupot eszik, kikapós lesz tőle."

(Dio Lewis, A.M., M.D., amerikai doktor, 1874)

 

"A Holdra nem lehet rakétával eljutni"

(Nikola Tesla, szerb származású amerikai felfedező, tudós, 1928)

 

"Mózestól tudjuk, hogy a világ hatezer évnél előbb nem létezett"

(Luther Márton, a protestáns reformáció vezetője. A föld 4,5 milliárd éves)

 

Az erekció okozói az iringó, kerti zsázsa, paszternák, articsóka, fehérrépa, aszparágusz, gyömbér, porított borban bevett makk, mogyoróhagyma, és osztriga

(Arisztotelész, görög filozófus, i.e. 400)

 

"A tetű ellen a legjobb orvosság elefánt kakival bekenni a beteg fejbőrét, és megvárni amíg rászárad"

(St. Albertus Magnus, német tudós 1250)

 

"Az emberek többsége számára a dohányzás javítja az egészséget"

(Dr. Ian G. Macdonald, 1963)

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Amelyik lottószámokkal nem lehet nyerni

A nyertes számok: 1,2,3,4,5. Lehet nyerni ilyen lottószámokkal? Lehet, de nem sokat.

A Valami Amerika című film azzal fejeződött be, hogy kihúzták András (Hujbert Ferenc) lottószámait, az 1-2-3-4-5 számokat. A film második része szerint az ezzel nyert százmillió forintból csinálta meg Tamás (Pindroch Csaba) a Bűnös város című filmet. De mindenkit ki kell ábrándítanom, ezekkel a számokkal nem lehet sokat nyerni.

A magyarázathoz vissza kell nyúlnom a kilencvenes évek elejéhez. A lottósorsolásokat rendező Szerencsejáték RT. (akkor talán még vállalat) különleges akciót hirdetett, az adott heti nyeretlen szelvényeket beküldők között BMW gépkocsikat sorsoltak ki. Barátommal nagy BMW mániások voltunk, és azon törtük a fejünket a lottózóban, hogy milyen számokat játszunk meg, hogy még véletlenül se húzzák ki egyiket sem. Már nem emlékszem, kinek az ötlete volt az 1,2,3,4,5 megjátszása.

Épp arról kezdtünk el filozofálgatni, hogy ezekkel a számokkal szinte biztos, hogy nem nyerünk. De ha mégis, akkor nagyot kaszálunk, mert ilyen számokkal senki sem játszik. Ekkor szólt közbe az elárusító hölgy, hogy erre ne nagyon építsünk.

Kérdő tekintetünkre folytatta. Neki legalább három olyan ügyfele van, akik heti rendszerességgel ezeket a számokat játsszák meg. És ezzel így vannak kollégái is. Csak ebben az egy lottózóba legalább egy tucatnyi olyan ember jár, aki az első öt számot játssza meg. És közel ennyien, akik az utolsó öt számot reszkírozzák.

Azóta, ha új lottózóba tévedek be, sosem mulasztom el megkérdezni, ismer-e olyanokat, aki ezeket a számokat játssza meg. Gyakorlatilag kivétel nélkül az volt a válasz, hogy igen. Vagyis az országban több százan, akár több ezren játszanak a ezekkel a számokkal. Ha véletlenül ki is húznák ezeket a számokat, ennyi részre oszlana a főnyeremény. Kiábrándítóan keveset kapna egy ember.

Az emberek szeretik a szabályos számokat. Az emberek szeretik valamilyen mintába rendezni a remélt számokat. Ezért nem érdemes se függőlegesen, se vízszintesen, se átlósan valamilyen mintát megjátszani. Ez másoknak is eszébe jutott már.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Nagy emberek balfogásai

Sajnos a legnagyobb elmékkel is előfordul, hogy önnön nagyságuk tudatában túl gyorsan nyilvánítanak véleményt egy témában, amelyről nem tudnak eleget. Egy csokor komoly szakértők csúnya melléfogásaiból:

"Ha a szemeid távol állnak egymástól, ez azt jelenti, hogy vegetáriánus kell, hogy legyél, mert kérődző őseink gyomorszerkezetét örökölted."

(Dr. Linard Williams, London, 1932)

"Ohm törvénye? Egy fizikus, aki ilyen balgaságban hisz, nem érdemli meg, hogy tanítson."

(Német oktatási miniszter, 1827)

Tovább


Las Vegas Stratosphere

Kicsit még kutattam a világ legmagasabb vidámparkja után, és kiderült, hogy a torony további sokkoló játékokkal is áll a hideglelésre váró vendégek rendelkezésére.

Számomra a legdurvább a katapult, amelyhez hasonló (és sokkal kisebb) Budapesten is van. De itt egy 350 méter magas torony tetjéből lövik ki a vállakozó szelleműeket.

Tovább


A kosz művésze

Ha jártunkban-keltünkben belebotlunk egy mocskos szélvédőjű autóba, az átlagember legfeljebb annyit rajzol bele, hogy "Piszkos", vagy "Mosd le". Azonban egy mókás kedvű művész számára ez az igazi - bár kétség kívül mulandó - paletta.

Tovább


Reklámok egy rémisztő jövőből

Meglepő reklámkampánnyal állt elő nemrégiben az egyik legnagyobb farmermárka. Modelljeik a már megszokott stílusban pózolnak, de a kép háttere megdöbbentő: a felmelegedés miatt megváltozott Föld legismertebb tájait látjuk, szinte felismerhetetlenül megváltozva. A korábbi kedvelt turistacélpontok pusztulása groteszk ellentétben áll a hirdetések álszent, mesterkélt világával.

Tovább


Mi köze van a bélyegnek és a kártyának az Egyesült Államok születéséhez?

Azért tört ki a függetlenségi háború, mert a gyarmatlakók szerettek zsugázni.

Felejtsük el a Bostoni teadélutánról tanultak a, az csak az utolsó csepp volt a pohárban. A bajok jóval korábban kezdődtek.

Tovább


Ahol a szív megáll

A világ legelképesztőbb vidámparkja egy 350 méter torony tetején található. A tornyon kívül!

Las Vegasban a Stratosphere szállodát könnyű megtalálni, hiszen a szállodához tartozó torony 350 méter magas, USA második, Észak Amerika 3. legmagasabb épülete. A torony tetején található étterem óránként körbefordul, bemutatva a vendégeknek Las Vegas teljes panorámáját.

Az igazi különlegesség azonban a szálloda saját vidámparkja, amely a töröny tetején, az épület külső oldalán található. A játékok kipróbálása nem való érzékeny gyomrúaknak, vagy tériszonyosoknak. Néhány turista videó a játékokról

Scream ride - Szánkózás a semmibe:

Tovább


Gondolatolvasó kutyák

Akinek van kutyája, és hosszú évek óta él vele közös fedél alatt, tudja, hogy ezek a jószágok mennyire értelmesek, mennyire ragaszkodnak az emberhez, milyen empátia van bennük. Néha mintha előbb hajtanák végre a parancsot, mint ahogy kimondjuk. Szinte gazdáik gondolatát is kitalálják. Az emberben az a gondolat ver fészket, hogy szinte belelátnak a fejünkbe.

Ez nem csak nekem jutott eszembe, hanem amerikai kutatóknak is. Olvasom a hírügynökségi hírek között, hogy kísérletezés után ők arra az eredményre jutottak, hogy a kutyák feltehetően velük születetten képesek olvasni az emberek gondolataiban.

Egyfajta "ebtelepátia" létezését már korábban is feltételezték tudósok, illetve gazdik, mivel számosan tapasztalták, hogy kutyájuk kitalálja gondolataikat. A Florida Egyetem kutatói nemrégiben megerősítették a hipotézist egy kísérlettel.

Kutyákat és farkasokat engedtek élelmet kunyerálni embertől. Utóbbiból kettő alany közül választhattak az állatok: az egyik ember rájuk figyelt, a másik közömbös volt irányukban. Megmutatkozott, hogy bizonyos körülmények között még a farkasok is érzékelték az emberi figyelmet, a kutyák pedig náluk jóval határozottabban.

A tudósok szerint mindebből az következik, hogy a kutyák veleszületett képessége az emberi elme állapotának-hangulatának érzékelése, hiszen farkasok is képesek rá. Az is igaz, hogy ez a képesség erősödik, ha "embergazdag" környezetben él a kutya.

 

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szupercsiga

Poliptámadás

Gigászi hangyakolónia

Labda akadt a csuka torkán

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


A 15 legkirályabb rendőrautó

A világ rendőrségeinek egyik nagy problémája, hogy átlagos autóival képtelen utolérni a szuperautókat. Ezért több rendőrség is szolgálatba állított az autópályákon sportkocsikat. Emellett a kínálatot színesíti néhány különleges darab is. A világ 15 legdögösebb rendőrautója:

Olaszország - Lamorgini Gallardo LP560. Az 560 lóerős, több mint 300 kilométer/órás sebességre képes autó egy standard Gallardot váltott fel, amely négy év alatt 140 000 kilométert futott az olasz autópályákon.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog