Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szibériai csobbanás

A szibériai Krasznojarszk városában a helyi úszóklub tagjait az sem akadályozza meg az úszásban, hogy éppen tél van. Rendszeresen csobbannak a Jenyiszej folyó fagyos vizében. Köd, vastag jég, és tomboló mínuszok.A világ érdekes tél Szibéria úszás Krasznojarszk Jenyiszej

Tovább


Szibériai üvegpart

Üvegkavicsok milliói borítják az orosz-öböl fövenyét.Szibéria Oroszország Vlagyivosztok Usszuri-öböl üveg kavics föveny tengerpart

Tovább


A legpusztítóbb vulkánkitörés

Ma már szinte nincs ember, aki nem hallott volna a dinoszauruszokat kiirtó meteoritról. De ez a becsapódás alig összemérhető a Földet ért legpusztítóbb katasztrófával.

Tovább


Prehisztorikus orvvadászok

Nem hülyeség, tényleg mamutra mennek.A világ érdekes Szibéria tajga orvvadász mammut

Tovább


Búcsú a jól ismert Északi-sarktól

Bolygónk északi sarkvidéke úgy tűnik menthetetlenül, és rendkívül gyorsan változik. Hamarosan végleg elbúcsúzhatunk a megszokott képtől. Megfigyelési adatok rendkívül riasztóak.Északi-sark felmelegedés klmaváltozás permafrost Szibéria futótűz

Tovább


Furcsa esküvő  Oroszországban

De mit keres a szertartáson egy medve? Bizony, a bundás adja össze az ifjú párt. Nem állítom, hogy ez nem egy rendhagyó ceremónia, de nem lehetetlen, hogy Szibériában hamarabb találsz medvét, mint papot.A világ érdekes Oroszország Szibéria esküvő medve

Tovább


Város jégbe fagyva

Jeges áradatba merült a város.

A szibériai Dudinka város lakói nagyon hideg lakásokban ébredtek reggel. Ez nem is szokatlan arrafelé, ahol télen akár mínusz 50 celsius fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Most a hideg még durvább volt, ugyanis leállt a központi fűtés. Széttört egy központi csővezeték és a rendszerből az utcákra ömlött a víz.

Az éjszaka mínusz negyven fok alá csökkent a hőmérséklet, és a víz nagyon gyorsan megfagyott. Azonban a rendszerből még bőséges volt az utánpótlás, és a központi fűtés ezek után még több helyen szét fagyott.

Reggel a lakók nem csak arra ébredtek, hogy fagyosak a radiátorok, hanem arra is, hogy az utcákat akár 120 centi vastag jég borítja. Az autóparkolókat is. Esély sincs rá, hogy a tavasz előtt a jég eltűnjön.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztro: Mexikói színes köret

Macskaőrség: Lusta macska iszik

Napi videó: Új sport: szinkronúszás az égen

Toochee-fotó: Egy filctoll és egy kis szabadidő

(via English russia)

Tovább


Szibériában más télen a munka

Egy bányában egy pillanatra sem áll meg a munka a nap 24 órájában, az év 365 napján. Ez Szibériában sokkal szigorúbban hangzik, ahol nem ritka a -30, -40, sőt, a -50 fok sem. Ha ehhez még viharos szél is járul, próbára teszi az ember és technika tűrőképességét. Ezt még elképzelni sem tudjuk igazán.

Tovább


Kamcsatka medvéi

A kamcsatkai barna medve alapvetően kerüli az embert, de hírhedten kiszámíthatatlan viselkedése révén veszélyes lehet az emberre, időnként előfordulnak tragikus balesetek. Szerencsére élőhelyük viszonylag gyéren lakott terület, így az emberekkel való találkozás lehetősége csekély. Vakmerő fotósok néha egész közel merészkednek hozzájuk, bátorságuk jutalma néhány elképesztő fotó.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog