Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az öreg bánya titka

Fantasztikus felfedezés az elfelejtett kőbányában.A világ érdekes Franciaország kőfejtő kőbánya elrejtett elfelejtett autó kocsi második világháború

Tovább


Szicília föld alatti sóbirodalma

Óriási méretek az olasz sziget legnagyobb bányájában. Még a sóraktár is sóból van kivájva.

Szicília sóbánya

Tovább


Mocskos arany

Nem rabszolgák, de ha nincs más munka.

Tovább


Az űrbányászok menthetik meg a Földet

Az SF történetekben és filmekben rendszeresen felbukkannak űrbányák, egész aszteroidák feldolgozása. A téma abszolút érthető, hiszen a gazdaság egyik alapja a nyersanyag kitermelés. Az egyik alapvető ok, ami miatt a bolygónkon kívül kell terjeszkednünk, az pont a csökkenő nyersanyag készletek. A nemrégiben megalakul Planetary Resources nevű amerikai cég úgy döntött, megindul ezen a költséges úton. És mellékesen lehet, hogy egyszer megmentik a Földet.

Tovább


Aranybánya a nyomor földjén

Szudán legszegényebbjeinek egyetlen reménye az arany, amelyet illegális bányákban két kezükkel kaparnak ki a földből .

Szudán Afrika egyik legszerencsétlenebb vidéke. Afrika harmadik legnagyobb országa évek óta a szétesés határán áll, az olajban gazdag Dél-Szudán 2011-ben elszakadt az országtól. Évek óta küzd a polgárháborúval, az éhínséggel, a szegénységgel, a szárazsággal, az elsivatagosodással.

Tovább


Csodaszép bánya

Ezek a gyönyörű falak egy sóbányában találhatóak. A területen évmilliókkal ezelőtt tenger hullámzott, és a só és üledékrétegek ilyen különleges mintázatokat hoztak létre. A fejtőgépek marásnyomai helyenként rá is erősítenek a szinte misztikus hatásra.

Tovább


A világ legnagyobb vízkereke

Ez a lenyűgöző műszaki csoda 150 éves, és még ma is működik.

Isle of Man, kis sziget az Ír-tengeren Nagy-Britannia és Írország közözz. itt található Laxey városka.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Óriás földcsuszamlás a legnagyobb ember ásta lyukban

A világ egyik legnagyobb földcsuszamlásának lehettek tanúi és elszenvedői egy amerikai bánya dolgozói. A világ érdekes bánya rezbanya külszíni fejtés földcsuszamlás Óriás legnagyobb lyuk

A Bingham Canyon bánya, más néven a Kennecott rézbánya egy külszíni fejtés Az egyesült Államok Utah Államában Salt Lake City közelében. A bánya egyik oldala zúdult le a gödör aljára, elsodorva, utakat, épületeket, és óriási földtömeg töltötte fel a fejtés alját.


Nagyobb térképre váltás

Ez az ember által ásott legnagyobb lyuk: mélysége egy kilométer, átmérője négy kilométer. Területe 770 hektár.

Tovább


Szibériában más télen a munka

Egy bányában egy pillanatra sem áll meg a munka a nap 24 órájában, az év 365 napján. Ez Szibériában sokkal szigorúbban hangzik, ahol nem ritka a -30, -40, sőt, a -50 fok sem. Ha ehhez még viharos szél is járul, próbára teszi az ember és technika tűrőképességét. Ezt még elképzelni sem tudjuk igazán.

Tovább


Szombati Dizájn: kiborg tetoválás

Vannak olyanok, akik nem elégednek meg a hagyományos tetoválásokkal. Ők a rejtett énjüket akarják megmutatni. Jöjjenek a terminátorok, akik a bőr alatt mesterséges testet rejtegetnek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog