Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megtért skinhead leszedett tetkói

Egy autó árába és két év szenvedésbe került a tetoválások eltűntetése. Megrázó képek.

Bryon Widner igazi keményvonalas skinhead volt. 14 éves korában varrta fel első rasszista tetoválását. Tagja volt a Fehér Hatalom mozgalomnak. Egész testét tetoválások borították. Még a kézfejét és az arcát is.

2006-ban megnősült, és gyermeke született. Ekkor megváltozott benne valami.

Tovább


Legrémisztőbb vagy a legizgalmasabb?

Egy állatkert, ahol igazi nagymacskákat lehet simogatni.

Milyen érzés lehet egy tigrist vagy egy oroszlánt megsimogatni? Megtudhatod, ha elmész Argentínába, és meglátogatod a világ legrémisztőbb, vagy éppen legizgalmasabb állatkertjét.

Tovább


Motiváció újévi fogadalmakhoz

Tovább


Újévi fürdés a jeges vízben

Világszerte évente emberek tízezrei azzal ünnepli az új évet, hogy megfürdenek valamelyik közeli tengerben, folyóban, vagy tóban. Ez a trópusokon nem is nagy kunszt, de ez a szokás főleg az északi féltekén terjedt el, ahol komoly kihívás a fagypont közeli vízbe merülni. Talán ez a legkeményebb kihívás az új év első napján. A képeken talán nem is látszik, hogy mennyire hideg a víz, ha nem látnánk a mikulás-sapkákat, és helyenként némi jeget.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  36 lövetű házigazda

Napi videó:   Idétlen, de lenyűgöző bűvész

Napi fotó:  Túlzásba vitt karácsonyi dekoráció

(via avivas)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mióta van újévi fogadalom?

A fogadalom viszonylag új találmány, és a válasz is egyszerű az okára.

Nagyon sokan vagyunk olyanok, akik az év végén fogadalmat teszünk, hogy a következő évben mit és hogyan teszünk másként: jobbak leszünk, lefogyunk, leszokunk a cigiről, többet mozgunk, gyakrabban látogatjuk a rokonokat és barátokat, rendet tartunk, szép lesz a kert, stb. De ha magunkba nézünk, és visszaidézzük korábbi újévi fogadalmainkat, bizony siralmas az eredmény: alig sikerült valamit is teljesítenünk elképzeléseinkből. Csúfos bukta ez legtöbbünknek akaraterőből.

Bár az év utolsó napjához sok babona és népszokás fűződött, ezek inkább a jóslás körébe tartoztak.  De mióta is teszünk újévi fogadalmakat? Azt gondolhatnánk, biztos ősrégi szokás. Pedig épp ennek ellentéte az igaz.

Régen az embereknek nem is volt okuk fogadkozni. Számukra a lételem a változatlanság volt. Jó néhány évtizeddel ezelőtt az emberek millióinak Magyarországon eszükbe sem jutott, hogy újévi fogadalmat tegyenek, és ezzel megváltoztassák az életüket, akárcsak kisebb - jó vagy rossz - szokásokat illetően is. Ahogy az MTI adatbankjában olvasható, a vidéken élő parasztemberek, főleg a II. világháború idejéig azt tartották természetesnek, ha életük a megszokott, több száz év alatt kialakult mederben folyt, attól eltérni nem volt ildomos, sőt meg is szólták vagy kiközösítették azt, aki megpróbált abból kitörni. Az emberek döntő többsége legfeljebb a szomszéd faluig jutott el, aki elment a városba, az már világlátott embernek számított.

Akár bolondnak is nézték volna, ha például valaki egyszerre csak más stílusú ruhát kezdett volna hordani vagy mást főzött volna egyes napokon, ünnepeken, mint amit a falu többi ötszáz háziasszonya. Ez az erős kötöttség ugyanakkor egyfajta védelmet biztosított, automatikusan meghatározta az élet kereteit, nem kellett gondolkodni azon, ki mit vegyen fel, mit süssön, hogyan fogadja a vendéget, lefogyjon-e vagy abbahagyja a pipázást, netán elkezdjen sportolni, vagy inkább utazzon, mint vegyen még egy darab földet. A válaszok mindenre készen voltak: szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaki a világlátást válassza a vagyongyarapítás helyett. Meg kellett változni a világnak, és benne az embereknek is, hogy változást akarjanak.

Mert mi is kell az újévi fogadalomhoz? Lehetőség. Lehetőség arra, hogy legyen módod változtatni az életeden, életkörülményeiden.

A jóléti társadalom, elsősorban a polgári, liberálisabb társadalom megjelenése szülte az újévi kívánságokat. Az emberek élete már nem pusztán csak a létfenntartásról szól. A jövedelem egy részét már az élet jobbá tételére tudták fordítani. A nem létszükségleti cikkek megjelenése és fogyasztása azonban gyakran negatívan hat ki életünkre. A felpörgött élettempó, a megváltozott életmód állandó változást követel meg. Ezért gyakran szükség van változásokra.

Napjainkra azonban az egyik legerősebb életmód befolyásoló tényezővé önmagunk váltunk. Káros vagy rossz szokásaink, egészségtelen életmódunk jelentős befolyással bír életünk komfortjára, egészségi állapotunkra, sőt, életünk hosszára is. De mi magunk változtathatjuk meg ezeket a tényezőket. Ezek a változások azonban nem egyszerűek, nem könnyűek, komoly elhatározást igényelnek. Ezeket a komoly döntéseket könnyebb olyankor meghozni, amikor életünk valamilyen fordulópont előtt áll. A leggyakoribb ilyen fordulópont az új év kezdete.

Mit szeretünk Ilyenkor megfogadni? 2011-ben a Yahoo készített egy világhálós felmérés az újévi fogalmakról. Több mint ötezren válaszoltak a kérdőívre.  Eszerint a fogyás a legnépszerűbb (vagy legalábbis a leggyakoribb) újévi fogadalom: 1057-en ezt tették az első helyre elhatározásainak, kívánságainak toplistáján. Második lett a boldogság 684 szavazattal (hogy ezt miként vélik elérni?) Harmadik a pénzmegtakarítás 636 szavazattal, negyedik a szerelembeesés (szintén inkább kívánság, semmint fogadalom), amelyet 554-en jelölték meg, ötödik a munkahelytalálás, ez 515 szavazatot kapott.

Hatodik helyre került a "többet fogok olvasni" elhatározás, ez 433 megkérdezett számára a legfontosabb. A hetedik hely gasztronómiai jellegű, ebben az evéssel, ivással kapcsolatos fogadalmak állnak, de nem fogyás céljából, hanem az újdonságok felé való nyitásként - 378-an választották ezt legfontosabb elhatározásuknak. Nyolcadikak a dohányzásról leszokni akarók, 345-en sorolták a feladást fogadalmaik élére. A 9. helyen 266 szavazattal azok vannak, akik minden áldott nap akarnak készíteni egy fotót, a 10. hely 255 szavazattal a maratoni futásra vágyóké.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Parti szökőkút

Napi videó:   Téli baleset-gyűjtemény

Napi fotó:  Ha napozni akarok, akkor napozok

(via )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A világ legszebb helyei: Barlang-part

Bakancslistára illő célpont: Barlang-part, Booderee Nemzeti Park, Új-Dél-Wales, Ausztrália.

ui: Közben kiderült, hogy ezek a fotók mégsem ott készültek, valaki nagyon összekutyulta a dolgokat. Ez a hely Algavre régióban található Portugáliában. Mindez a hely szépségéből nem von le semmit, sőt még jobb is, hiszen közelebb van.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Grimaszok a szülőszobában

Ki mondta, hogy minden újszülött egyforma...

Tovább


Hobbitfalva

Tovább


Buborékkal játszó delfinek

Nem is oly rég nagy szenzációt keltett, hogy megfigyelték, az óriás akváriumban tartott delfinek a buborékokkal játszanak. Az igazi szenzáció mégis az lett, amikor egy palackorrú delfin megtanult a füstkarikához hasonlóan levegőkarikát fújni a vízbe. Ám ezzel nem elégedett meg, és a karikával tovább játszott.

Tovább


A világ legnagyobb hintája

Őrült zuhanás és emelkedés egy új-Zélandi kanyon felett.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog