Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen lesz a repülés 10 év múlva

Az ablak nehéz és veszélyes dobjuk ki.

Tovább


Legkülönlegesebb streetview fotózás

A Google szeretné mindenhova eljuttatni street view fotósait, hogy a világ legkülönlegesebb helyeire is elvihessék az internetezőket. Ahova nem juthatott el az autó, oda kézikocsi, kerékpáros, sőt, hátizsákos fotósok mentek.

A Liwa oázis az Arab félsziget legnagyobb oázisa, a Liwa sivatagon vezet át az út. A Google be akarta mutatni ezt az utat, de szerette volna az érintetlen tájat terepjárókkal feltúrni, az érintetlen valóságot akarták megmutatni. Ezért a Google kamerája egy teve hátára került. Így a maga érintetlenségében élvezhetjük a sivatagot.

Tovább


A jövő bevásárlókocsija

A szupermarketekben használt bevásárlókocsi évtizedek óta szinte semmit sem változott. Mark Fraser ausztrál építész és tervező észrevette, hogy az idős emberek nehezebben bánnak a hagyományos típusokkal. Ekkor jött az ötlet, hogy "itt az ideje egy jobb dizájnnak".

Kutatást végzett, és több, eddig ismeretlen tényt fedezett fel. Például senki sem figyelt fel még arra, hogy az elszabadult kocsik - amikor az autóba átpakolás közben önálló útra indultak - sok járműben tettek kárt. Komoly személyi sérüléseket, főként koponyasérüléseket is okoztak kisgyermekeknél. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével tervezte meg a jövő bevásárló kocsiját.

Tovább


Látkép a sátorból

Egy orosz túrázó lenyűgöző fotósorozatot osztott meg. Este úgy állította fel a sátrát, hogy reggel, a cipzárat felhúzva a hegyekben és a tájban gyönyörködhessen. A felvételek különlegessége, hogy Nem az Egyesült Államokban, Nem Kanadában, de nem is az Andokban dolgozott a fotós. A képek Tádzsikisztánban készültek a Fan-hegységben. A fotós Oleg Grigorjev, aki kárpátaljai gyökerekkel rendelkezik.

A Fan-hegység:

Tovább


Határtalan szeretet

Beteg testvérével együtt csinálta végig a versenyt.

Tovább


New York száz évvel ezelőtt, és ma

100 évkülönbséggel ugyanarról a helyről fotózva.

Tovább


Csoda a sivatagban

Fekete víz csillog a mélyben. Egy kanyonba elrejtett természeti tünemény a csádi sivatag mélyén.

Afrika, Észak-kelet Csád, Ennedi-fennsík. Dél-keletre Fada városától.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Egy régi Selfie

Collin Powell,  az Egyesült államok volt külügyminisztere Facebook oldalán selfiet posztolt. A fotó érdekessége, hogy az 50-es években készült.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   Sose csókolj meg egy teknőst!

Szem-Szájnak gasztroblog:  Medvehagymás tojásrolád

Napi videó:   Csupa majdnem baleset

Napi fotó:  Ezt a túrát ki nem hagynám

Macskaőrség:   Tigris, mint házimacska

(via facebook)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tragikus lufi-világcsúcs

1986. szeptember 27-én egy clevelandi közparkból másfél millió léggömböt engedtek fel, hogy megdöntsék a világcsúcsot.Csodás látvány az elképesztő mennyiségű lufi.

Tovább


Stílus az ember

Kevin Oprey kapitány 10 éve irányítja Queen Mary 2 óceánjárót. A jeles évfordulót ezzel a fotósorozattal ünnepelte meg. A stílus maga az ember.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog