Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Valaha szivattyúállomás volt

De valaki megvette, és csodás otthonná alakította át.A világ érdekes ház otthon átépítés szivattyúállomás

Tovább


Lélegzetelállító dioráma

Ha fekete-fehér vagy szépia színű képek lennének, akár a valóságnak is hihetnénk. A tökéletességig élethű terepasztal egy első világháborús német pályaudvart ábrázol a nyugati fronton, valamikor 1917 őszén.Kütyülógia dioráma világháború első német vasútállomás

Tovább


Rendőrállomásból családi otthon

Őfelsége nevében az Egyesült Királyságban található Royston városában 1883-ban bíróság és rendőrállomás épült. A világ érdekes bíróság rendőrállomás családi ház otthon felújítás

Tovább


Nepál legszebb modern épülete

Nepál egyik legszebb épülete egyszerre régi és új, hagyományos és modern.A világ érdekes nepál himalája rádió állomás

Tovább


Eladó egy szellemjárta angliai vasútállomás

Eladó egy viktoriánus stílusú vasútállomás Angliában. A gyönyörű, br felújításra szoruló épület különlegességgel is bír. Az érdeklődőket figyelmeztetik, az épület ugyanis a közhiedelem szerint szellemjárta.A világ érdekes eladó vasútállomás szellem

Tovább


320 kilométer magasból

A törékeny és védtelen bolygónk a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről.A világ érdekes Föld világűr 320km Nemzetközi Űrállomás

Tovább


Első űrsaláta

Az űrben kertészkedni is piszok bonyolult dolog. Több, mint 50 évig kellett várni az első szüretelésre.

Az űrben valóban minden más, a gravitáció hiánya miatt másképp működik szervezet is. Megváltozik az emésztőrendszer működése, az emésztés folyamata lelassul. A hajósok nagy része vagy székrekedéssel, vagy éppen ellenkezőleg, hasmenéssel küzd. Még az ízérzékelés is megváltozik: az ételek nem olyan ízletesek, jóval több fűszerre van szükség. Épp ezért nem véletlen, hogy az űrhajósok által leggyakrabban fogyasztott termék a fűszeres ketchup.

A sci-fi már a kezdetektől jósolja, hogy egyszer majd az űrben fogunk élni, dolgozni, és főleg enni. De amikor sikerült kijutnunk az űrbe, rá kellett jönnünk, hogy a Földtől távol semmi sem egyszerű. Évtizedek teltek el, amíg a tubusos ételektől eljutottunk a valódiakig. De ezek még mindig nem friss fogások, hanem fagyasztással vagy szárítással tartósított ételek. Az űrhajósok nem véletlenül várják annyira az utánpótlást szállító teherűrhajókat, mert csak ilyenkor jutnak friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz.

Tovább


Steampunk-komputer

Tökéletes időutazó-iroda.

Tovább


15 legszebb metróállomás

Még Budapest is belefért a külföldi listába:

Tovább


A Föld különleges arcai

Hiszed vagy nem, ez is a Föld. Szokatlan és különleges fotók a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog