Az Airbus szerint 2050-ben olyan repülőkkel utazhatunk, amelyek fala átlátszó lesz.

Egy repülőgép kifejlesztése 15-20 évbe is beletelik, ezért érthető, hogy a repülőgépgyártók messze a jövőbe néznek. Az Airbus szakemberei már a 2050-es évek repülőin álmodoznak.

A mérnökök szerint a jövő repülőgépe egyszerűen átlátszó lesz. A repülőgép fala interaktív, az igények szerint átalakul, a fényviszonyoknak megfelelően változtatja formáját. Már most is borzongató belegondolni, milyen szép lehet vele például a Karib-szigetek felett repülni, vagy átszáguldani egy viharzónán, miközben jobbra-balra csapkodnak a villámok. És félelmetes élmény lehet egy egyszerű leszállás. De tény, aki fél a repüléstől, erre4 a gépre biztos, hogy nem fog felszállni.

A mérnökök már a hologram technológiákról álmodnak. Az üléseket például ezek segítségével akarják magánfülkévé alakítani.  A tervezők az emberi test melegét is használják fel a fűtéshez, amelyet az ülések vezetnek el a fűtési rendszerbe.

Osztályok helyett zónákra osztották a repülőgépet, Az első kabin a pihenésé, hátul dolgozni lehet, míg a középrész a szórakozásé:  ismerkedni és interaktív játékokat lehet űzni. Természetesen addigra már korlátlan lesz az internet és a video-telefonálás.

Természetesen nem lehet a teljes repülőgép átlátszó, csak az utastér. Hiszen hiába lenne átlátszó a burkolat, a hajtóműveken nem lehet átlátni, nincs értelme nézni a kerozinnal teli szárnyakat. Nem lehet üvegaljú sem, mint egy tengeri sétabárka, mivel csak a csomagokat és a műszaki rendszereket látnánk csak. És szerintem senki sem akarja látni, ahogy a fedélzeti vécéből a tartályig száguld az ürülék.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Az R-101 pusztulása

Hátamon a repülőm

Víz felett repülni

Folyékony napelem-permet

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)