A turisták birtokba vették a világ leghosszabb üvegpadlózatú hídját.

 

A kínai Hunan tartományban, a Shiniuzhai Országos Földtani Parkban csütörtökön átadták Kína legújabb üveg padlózatú látványosságát. 

Háromszáz méteres hosszával ez az ország leghosszabb üvegpadlózatú kilátója. A híd a völgy felett 150 méteres magasságban ível át.

A két hegycsúcsot egy hagyományos fapadlós drótkötél híd kötötte össze, ennek padlózatát cserélték le olyan üvegtáblákra, amelyek 25-ször erősebbek, mint az ablaküveg.

Hogy ne karcolódjon az üveg, csak cipőre húzott nejlonvédővel lehet rálépni.

A hely igazi bátorságpróba, ahol könnyen hülyét csinálhat magából az ember. Különösen akkor, ha bevállalja a hidat egy masszív tériszonnyal.

Az építése nem volt egyszerű feladat.  A munkát 11 ember végezte. De nem azért, mert nem találtak több bátor munkást,  hanem ennyien fértek el a hídon.

Gyönyörű drónfelvétel a híd építésének végéről:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Napi videó:  
Napi fotó: 
Macskaőrség:    
(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...