A 103. emeleten ez több mint rémisztő.

Az üvegpadlós kilátók közül már többet bemutattam, a kínai üvegösvény és a kanadai üvegpatkó-kilátó mellett  a chicagoi Skydeck a kedvencem. A 103. emeleten kilépni az üvegkockába próbára teszi az ember idegeit. Hát ha még az üvegpadló is összetörik alattunk.

Ez történt egy  családdal, egy pillanat alatt behálósodott alattuk az üveg. Azonnal beugrottak az épületbe. A nagy ijedtségen kívül semmi nem történt.

Az emberekben az a hit él, hogy ez az üveg törhetetlen. Valójában nem az, de óriási a teherbírása, gond nélkül megtartana egy elefántot. A hivatalos terhelhetősége öt tonna, de ezen túl van  egy biztonsági ráhagyás is. Az üveg nagy teherbírásának titka, hogy többrétegű, és a rétegeket speciális ragasztó tartja össze. Így a törékeny üveg elképesztő teherbírásra képes. Így készülnek a golyóálló üvegek is. De egy külső behatásra összetörhet az üveg ennek ellenére nem esik szét darabokra.

A karbantartók azóta kicserélték a padlót, és a kilátó újra zavartalanul működik.

A kicserélt padlóra először az a család lépett, aki alatt összetört az üveg.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Egy igazán férfias találmány

Napi videó:   Van, ahol komolyan veszik

Napi fotó:  Mennyei fények

Macskaőrség:   A démoni macska lerendezi

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...