Sokan odavannak a nemrég bejelentett Bécs-Pozsony repülőjárattól: minek légiközlekedés két olyan város között, ami alig 50 kilométerre van egymástól. Pedig ez az útvonal hússzor hosszabb, mint a világ legrövidebb kereskedelmi légijárata.

 

Ezzel a címmel a Westrayre és Papa Westray közötti, WRY-PPW jelű járat büszkélkedhet. A repülőgép a két skóciai Orkney-szigetet köti össze. A két repülőtér távolsága egymástól, légvonalban 2,7 kilométer.

A járatot üzemeltető Loganair hivatalos menetrendje szerint a menetidő két perc, de ideális szélcsendben mindössze 47 másodpercig tart az út.

A jegy ára 30 dollár, és nem tartalmaz semmilyen fedélzeti szolgáltatást. Az utasok az Orkney-szigetek oktatási tanácsának dolgozói, illetve  Skót Nemzeti Egészségügyi Szolgálat dolgozói és betegei.

A járat 1960 óta üzemel, és rendkívül népszerű a turisták körében. A repülőgép nyáron, minden másnap közlekedik. Papa Westray-szigeten alig hetvenen élnek, de hatvan régészeti lelőhellyel bír.

A Papa Westray "légikikötő" terminálja

Nézd meg videón a teljes repülést. Nem lesz hosszú.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Macskaőrség: Biztonságban a tigrisektől

Napi videó:  Meghackkelt arcok

Toochee-fotó:  Leomlott a raktár fala

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...