Hatalmas hószobrok, és égbetörő jégpaloták.A világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztivál

 

32. alkalommal nyitja meg kapuit Kínában a Nemzetközi Hó- és Jégfesztivál. A január 5-től február 25-ig nyitva tartó rendezvénynek Kína leghidegebb városa ad otthont. A Jégvárosnak is becézett Harbinban nem ritka, hogy mínusz 15 celsius fok alá csökken a hőmérséklet, így az 500 000 négyzetméteres park ideális helyszín egy ilyen fesztiválnak. Már az utolsó simításokat végzik a megnyító előtt, az elmúlt hetekben jégszobrászok ezrei dolgoztak azon, hogy minden elkészüljön. Itt nem ritka, hogy egy-egy alkotás több tucat méteres. A fesztivál talán sötétben a legszebb, amikor a jégcsodákat színes fényekkel világítják meg.

A világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztiválA világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztivál

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Hétvégi dizájn: Karácsonyi party
Macskaőrség:  Macskák és férfi gazdik
Napi videó: Csúszkáló emberek
Napi fotó:  Nagy fogás - Kettévágott jade-tömb

(via)

A világ érdekes Kína Harbin hó jég fesztivál