Mennyire kell őrültnek lenni ahhoz, hogy az ember a leggyorsabb babakocsi rekordjára vágyjon. Márpedig az angol Colin Furze pont ezt a csúcsot igyekszik meghódítani. Már fűződik néhány Guinness rekord a nevéhez, a a legnagyobb máglya (2006), a leghosszabb motorkerékpár (2008) és a leggyorsabb mozgóképes robogó (2010). Most újabb célt tűzött ki magának.

A babakocsival nem lehet lépést tartani, ezért a szülő (vagy inkább már sofőr) két kis platón áll. A babakocsiban egy láncáttét adja le a tízlóerős motor erejét. Nem maradhat el a négysebességes váltó sem. Ezek után nem megleő, hogy a baba 50 kilométeres sebességgel száguldhat. Furze bízik benne, hogy a járgánnyal elérheti a 80 kilométeres sebességet is.

A babakocsit már ki is próbálta, de ezt közúton a KRESZ szabályok miatt nem próbálhatta ki, és egy magánút tulajdonosától kapott engedélyt a kísérletre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:    A férfi álma szendvics

Napi videó:   A világ legalacsonyabb autója

Napi fotó:  Sosem késő elkezdeni

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

(via gizmodo)