Egy igen különleges, és rejtélyes sziklaképződményre bukkanhatunk a finn erdők mélyén. Kummakivi jelentése "furcsa kő".

Ez Finnország egyik népszerű turisztikai látnivalója. Ez a geológiai különlegesség Dél-Savonia egyik sűrű erdejében található,


Nagyobb térképre váltás

Egy óriási kő - amelynek súlya több tucat tonna is lehet - egyensúlyoz egy másik kő tetején.

Bár látszólag ingatag alkotmány, a valóságban nagyon biztosan ül a másik szikla hátán.

Biztosan kell ülnie, ha már emberemlékezet óta ott van.

Ismeretlen, rejtélyes módon került oda, amelynek eredetét nem ismerjük, és hogy a tudósok értetlenül állnak a jelenség előtt. Legalábbis rendszeresen úgy publikálnak róla. De a dolog nem olyen nagy rejtély.

A valóság ennél jóval egyszerűbb. Valóban évezredek óta ott áll, méghozzá az utolsó jégkorszak óta. Finnországot a jégkorszaki gleccserek formálták, a közel 180 000 tó is ennek az eredménye.

Egy gleccser hozta magával, majd itt tette le, ahogy hasonló kövek ezreit-millióit a világ minden táján. A különlegességét, csak a véletlen szerencse adja, hogy miután elolvadt alóla a jég, pont egy másik szikla tetején pihent meg ilyen furcsa módon.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Heni túrós sütije

Napi videó:   Átvert autókereskedő

Napi fotó:  Máltai mesefalu

(via edotmagazine)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...