Nehéz eldönteni, hogy ezek a lények szépek vagy csúnyák? De mindegyik a Földön elterjedt élet változatosságának csodálatos példája. Ijesztő megjelenésük ellemére ezek egyszerű férgek, amelyek a tengerekben élnek.

A fotókat az orosz búvártudós, Alexander Szemenov készítette. 2008 óta több száz órát töltött merüléssel. hogy megörökítse ezeket a szemkápráztató lényeket.

A felvételek egy része az élő vízben, mások laboratóriumban készültek.

"Elképesztő, hogy többet tudunk a holdról, mint az óceánok mélyéről. Ezért döntöttem úgy, hogy megmutatom, amit láttam." - mondta.

Merült már -2 celsius fokos vízben is, fotózás közben összecsípte arcát a medúza.

"A legnehezebb jelenetek a gyors makróműveletek. A tengeri angyal vagy a tengeri pillangó menekül tőled. Szinte lehetetlen elkapni őket a keresőben, de ha sokat próbáljuk, egyszer csak sikerül"

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Torta, ami nem látszik tortának

Napi videó:   Bolond mókus

Napi fotó:  Lásd meg a rosszban is a jót

Macskaőrség:   A kiscica nagy macska lett 

(via itt)