Kivételesen a szó jó értelmében, most a lemosható mocsokról van szó. A Tough Mudder a világ egyik legkeményebb rendezvénye. Vasember-verseny, ahogy a különleges alakulatoknál elképzelik.

16-19 kilométer hosszú akadálypályán kell végigfutni, amelyet általában 15 akadály szakít meg. Itt lehet találni híg sarat, sűrű sarat, tapadós sarat, folyós sarat, saras vizet. Nem ez az akadály, de az akadály ebben úszik. Nézzünk  néhány feladatot. Végigkúszni  egy saras, szűk csövön. Átmászni a háló alatt a cuppogós sárban. Mély, vizes sárban átkúszni a drótok alatt úgy, hogy csak az arcunk látszik ki. Megmászni egy saras autógumi hegyet. Felmászni egy saras fóliadombon. Egy másik saras gödör felett olyan vezetékek lógnak le, amik megráznak, ha hozzáérsz. Beugrani és átmászni egy medencén, ami tele van jéggel és vízzel, ja és a többiek által behordott sárral.

Ez egy kihívás, ahol csak önmagunkkal küzdünk meg. Nincs időmérés, nincsenek ellenfelek.  A verseny igazi érdekessége, hogy nem is verseny. Csak az a feladat,, hogy átjuss a célvonalon. Ez egyedül gyakorlatilag lehetetlen. Segítesz másoknak, és mások is segítenek neked. Egy hatalmas, mocskos, sáros buli. Amelyen akár több mint tízezren indulnak.

A próbát eredetileg a brit különleges erők találták ki, hogy teszteljék a résztvevők mentális és fizikai erejét, erősítsék a csapatszellemet, és a közös munkát. Később civil rendezvény született belőle, ami mára évente körbejárja a Földet Londontól Ausztráliáig, és bárki indulhat rajta. Nyáron még egész kellemes lehet, de a november Angliában nem a jeges fürdő helye.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Mályva-rizs

Napi videó:   Majdnem baleset

Napi fotó:  A háború lényege

Macskaőrség:   Csináld magad: macskasátor

 (via itt, youtube )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...