Emlékszik még valaki Luis de Funes híres filmjének, a Fennakadva a fán szlogenjére: "Alattam a tenger, felettem az ég, mellettem a megmászhatatlan sziklafal..." Na, ezek a kínaiak egy ilyen helyre építenek járdát.

Pontosabban kilátó-utat. A Kínai Shifou-hegy szinte függőleges falaival emelkedik ki a környező gyönyörű tájból. Hunan tartomány elöljárói úgy döntöttek, ebben a mesés látványban a turistáknak isgyönyörködniük kell ezért a függőleges sziklafal oldalába több száz méter magasan kilátó utat építenek.

De hogy lehet utat építeni a semmi felett? Így.

 

A munkások öntött betonból építik meg az utat. Ehhez először állványozni, kell majd zsaluzni, végül betonozni.

A sziklafalba először az állványt rögzítik. Azután kivésik a beton tartóoszlopok helyét.

Mindezt mindenféle különösebb biztosítás és védőfelszerelés nélkül, néha egyetlen drótkötélen egyensúlyozva a sziklafalhoz tapadva.

A képen látható úr Yu Ji már tíz éve végzi ezt az őrült munkát. Legnagyobb bánata, hogy nincs utánpótlás a fiatalok közül, mert a munka gyakran hetekre, hónapokra bezárja őket a hegyek közé.

Így fog kinézni a teljes három kilométeres út:

Egy rövid videó az építkezésről:

Csatlakozz  a közel négyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

AZ őrült norvég artista

Costa Rica Legdrágább apartmanja

A jövő építészete

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)