A természet a legügyesebb jégszobrász.

Egyesült Államok, Michigan-tó. A nagy Tavak közül a harmadik, a világ tavai közül az ötödik legnagyobb.  Területe 58 000 kilométer, mint Magyarország kétharmad. Szinte egy 500 kilométer hosszú csaknem kétszáz kilométer széles folyosó, amely az északi hideg szeleket levezeti. A tó alsó végében található egy kisváros.

A telepesek néha meglehetősen Fantáziátlanok voltak, legalábbis ami a névadást illeti:  St. Joseph város a St. Joseph-folyó torkolatánál fekszik. Még 10 000 ember sem él itt.


Nagyobb térképre váltás

A St. Joseph-folyó vízét két hosszú móló között vezetik bele a tóba. A móló végén gyönyörű világítótorony áll.

Érdekes, hogy a folyó vize mennyivel sötétebb, mint a tóé.

Az északról jövő viharok felkorbácsolják a tó vizét.

A hideg vízpermet a fagyos szélben szinte azonnal megfagy, és gyönyörű műalkotásként borítja a világítótornyot, és a mólót.

A jég szinte már élőnek látszik.

Tom Gill fotós gyönyörű képeket készített.

 

Nem csak a Michigan-tó partján látható ilyen gyönyörűség. 2010. decemberében az Erie-tó partján álló Cleveland világítótornyát borította be vastag jég.  Idén tavasszal a genfi-tó partján álló Versoix városában várta meglepetés a tó partján parkoló autósokat. A genfi-tó gyakran okoz téli meglepetést.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Jegyzetelj ételre

Napi videó:   Így harcol a világ legveszélyesebb babája

Napi fotó:  Madár a víz felett

Macskaőrség:   Képernyő tisztítás

 

(via googlemaps, flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...