Elrejtve a Salamon-szigetek egy távoli öblében gyönyörű roncs fekszik az oldalán.

 

Salamon-szigetek egy 120 szigetet magába foglaló ország Melanéziában, Ausztráliától észak-keletre. Ennek egyik kisebb tagja a Nggela Süle-sziget.

De ha megnézzük a sziget északi oldalát, az apró Roderick-öblöt, különleges dolgot vehetünk észre a part mellett.

Ez a hajó a World Discoverer. Huszonöt évi szolgálat után érte ez a dicstelen vég. 1974-ben készült Németországban. Többszöri tulajdonos és névváltoztatás után kapta a World Discoverer (Világfelfedező) nevet. A luxus tengerjáró azzal szolgált rá a nevére, hogy dupla felépítésű hajóteste miatt az antarktiszi vizekre is ellátogathatott. 137 utasát rendszeresen szállította a jéggel borított kontinenshez.

A vég mégis egy sokkal melegebb helyen érte. 2000. április 30-án a Salamon szigetek között haladt a Sandfly-átjárón keresztül. Egy feltérképezetlen zátony feltépte a hajó oldalát.  A kapitány látta, hogy a hajó menthetetlen, ezért a közeli Roderick-öbölben a partra futtatta. Az utasok és a teljes személyzet sikerese elhagyta a hajót. A hajó az oldalára dőlve várta, hogy a tulajdonosok kijavítsák a léket, és  elvontassák. De mire odaért  a mentőcsapat, a hajót a szegénységben élő helyiek már teljesen kifosztották. Még az ablakokat is kiszedték a keretéből.

A hajót már nem volt értelme mozdítani, ott maradt az oldalán fekve. Azóta az öböl a kiránduló hajók kedvenc állomása. A World Discoverer pusztulásában is fenséges látvány.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Macskaőrség: Jaguár bébi született

Napi videó: Lélegzetelállító nap-haló

Toochee-fotó: Ügyesen lezárta a bringát

(via youtube, ikipedia, acidcow)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...