Évszázadok óta láthatatlanul fekszenek az óceán fenekén. Jonas Dahm és Carl Douglas búvárfotósok fantasztikus képei.

 

A Balti-tenger feneke igazi hajóroncs-temető. Az akár 120 méteres víz közel 100 000 hajóroncsot rejt.  Hadihajók a 17. századból, pezsgővel megrakott, rakományukkal elsüllyedt kereskedelmi hajók, vagy  a második világháborúból származó újabb hajók útja itt ért véget a Dániából, Németországból és Lengyelországból a balti államokon át Oroszországba és Finnországba vezető hajózási útvonalakon.

A homály, az alacsony sótartalom és a hideg tengerivíz kombinációjának köszönhetően sok hajó úgy tűnik, mintha megdermedt volna az időben. Ezek a körülmények a hajóférgeket - a tengerfenéken élő, fát fogyasztó élőlényeket - is elriasztják, így sok roncs évszázadok óta gyakorlatilag változatlan állapotban maradt.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via)