Jövő nyáron indul a csontig hatoló rettegés.

A Six Flags Great Adventure park legnagyobb szenzációja 2005 óta a Kingda Ka nevű hullámvasút, amely talán a világ egyik legrövidebb, mégis legrémisztőbb utazása. A vasút mindössze egyetlen függőleges hullámból áll, amelyre nem felhúzzák, hanem gyakorlatilag katapulttal fellövik a kocsit. A több G-s gyorsulás után a kocsi meghajtás nélkül száguld fel függőlegesen 139 méter magasba. A hullám tetején szinte átesik a kocsi, és függőleges, megcsavarodva zuhan alá kétszáz kilométer/órás sebességgel. Évekig ez volt a világ leggyorsabb, és jelenleg is a világ legmagasabb hullámvasútja.

A New Jersey államban fekvő Jackson városának vidámparkja már eddig is világhírű volt.


Nagyobb térképre váltás

 A Six Flag most úgy döntött a Kingda Ka állványzatát használják fel új attrakciójukhoz. Ez lesz a világ legmagasabb szabadesés tornya, a Zumanjaro.

 

Egymás mellett, három sínen, három nyolcszemélyes gondolát húznak fel 126 méter magasra mindössze 30 másodperc alatt.

A csúcson a gondolák megállnak néhány másodperce, hogy ki-ki vérmérséklete szerint vagy megcsodálja a tájat, vagy már ekkor halálra rémüljön.

 

Aztán elszabadul a pokol: kiengedik a fékeket, és a gondolák szabadesésben zuhannak a föld felé. A zuhanás csaknem 10 másodpercig tart, és a gondola eléri a 130 kilométeres sebességet. Majd a becsapódás előtt megfékezik a gondolát.

 

Hogy még rémisztőbb legyen az utazás, a két játékot egymáshoz igazították. Mikor a Zumanjaro utasai zuhannak, a Kingda Ka szerelvénye akkor száguld alá mellettük 200 kilométeres sebességgel.

 

A Zumanjaro promovideója:

 

A Six Flags Entertainment Corp. , vagyonát tekintve, a világ legnagyobb vidámpark részvénytársasága, látogatottság alapján pedig a negyedik legnépszerűbb. 14 Six Falgs park található Észak-Amerikában, beleértve a vidámparkokat, aqua-parkokat, izgalom parkokat, családi szórakoztató központokat.

A Six Flags-et Texas-ban alapította Angus G. Wynne 1961-ben, az első eredeti park létrehozásával, amelynek neve Six Flags Over Texas volt. A vállalat neve a Texas-t, történelme során uraló nemzetek (Spanyolország, Franciaország, Mexikó, Texas-i Köztársaság, Amerikai Konfödrációs Államok, illetve az Amerikai Egyesült Államok)lobógóira utal. Az első parkban eredetileg különféle vadnyugat-, és kalóz témájú attrakciók szerepeltek. Ezután jöttek szépen, sorban a hullámvasutak, kilátótornyok, különféle csúszdák, stb.

A Six Flags székhelye a texas-i Grand Prairie-ben található. Évente több mint húszmillió fő látogatja a parkokat.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Körtés Lilakáposzta lekvár

Napi videó:   Kutya és a tűzijáték

Napi fotó:  Északi fény

(via sixflag,youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...