Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodás házak a világ végén

Vannak, akik igazán komolyan gondolják, hogy elvonulva akarnak élni. Magányos házak csodás környezetben a világ minden tájáról.

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Hentesek hentese

Mióta tudom, hogy a húsipar hogy (és miből) dolgozik, nagyon megválogatom, mit és hol vásárolok. Néhány évvel ezelőtt igazi kincsre leltem: "A HENTES"-re .

Vannak jó és nagyon jó hentesek. És vannak a különleges hentesek. Nekik hivatásuk és életük a munkájuk. Miről lehet felismerni őket? Ők nem a szívüket és lelküket teszik bele a kolbászba, hanem a húst és a fűszereket.

Hogy ismertem meg Fleischmann Kálmánt? Csak az orrom után mentem. Mert egyszer megcsapott egy olyan illat, aminek nem tudtam ellenállni: füstölt húsok mindent elfedő szagorgiája. Az illatok forrása egy kisteherautó volt, amely át volt alakítva mozgó üzletté. Ablakában kötözött sonkák, paraszt sonkák csüngtek, kolbászok lógtak, a tepertő halomban állt. A hűtőpult pedig ínycsiklandozó finomságokat rejtett: házi májas, disznósajt, angol szalonna, hurka és kolbász, grill kolbászok, és még sorolhatnám.

Tovább


Csodás házak a világ végén

Vannak, akik igazán komolyan gondolják, hogy elvonulva akarnak élni. Magányos házak csodás környezetben a világ minden tájáról.

Tovább


Nyaralás után rémálom

Ha nem ismerjük a törvényeket a nyaralás könnyen rémálommá válhat. Letartóztatás, börtön , hatalmas költségek. És az emberi megaláztatás.

Tovább


Nyerj dedikált könyvet!

A könyvfesztivál alatt hazánkban vendégeskedik Robert J. Sawyer, világhírű jövőkutató, Hugo- és Nebula-díjas szerző. A blog olvasói között a szerző legújabb, lélekhullám című dedikált regényét sorsolom ki. Ehhez nem kell mást tenni, ha tetszenek az írásaim, akkor április 14-24. között lájkold a blogot. (Hölgyek esetében a könyv kitűnő ajándék férfiaknak)

A kanadai író 18 bestseller SF regényt írt és az egyetlen író a világon, aki egyaránt megkapta a legkomolyabb SF-díjakat az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Spanyolországban, Kínában és Japánban.


Jövőkutatóként olyan lapoknak írt cikkeket, mint a The New York Times vagy az Ottawa Citizen. Csaknem 500 alkalommal szerepelt rádióban és tévében, többek között a Discovery Channel, a CBC Newsworld, a The Hour, a W-Five és a Canada A.M. műsoraiban.

Előadóként is körbejárta már a világot a washingtoni Library of Congress-től a tokiói Kanadai Nagykövetségig. Nemcsak tudósok, orvosok és mérnökök szerepeltek a hallgatóságában, hanem biztosítási ügynökök, iskolai tanárok, könyvtárosok és trénerek is.

Tovább


Mesterséges méh

Jöjjön gondolatkísérletünk második része! Ha sikeresek az eddigi eljárások, akkor van egy peténk, amelyből világra kell hoznunk az életet. Ez elméletileg szintén egyszerű, a mesterséges megtermékenyítéshez hasonlóan be kell ültetni az anyaméhbe. Ha minden rendben van, a szükséges idő letelte után megszületik szemünk fényének klónja. A tudomány nagyjából itt tart most. Így készült Dolly, az első klónegerek, klóncicák stb.

Tovább


Kannibalizmus a méhen belül

A méhen belüli kannibalizmus a húsevő fajoknál tapasztalható, melyeknél a megtermékenyítés során több embrió jön létre, de csak egy születik meg. A nagyobb vagy erősebb példány ugyanis képes kevésbé fejlett testvérével táplálkozni.

Tovább


A naprendszer csodája: az Io

Ha szabadon kalandozhatnánk a naprendszerben, fantasztikus helyekre juthatnánk el, ahol elképzelhetetlen csodákat láthatnánk. Az Ion találjuk a legmelegebb helyeket, a legmagasabb vulkánt, lávafolyókat, égig érő csodákat.

Tovább


Természeti pénzek

A cserekereskedelem után, és a valódi pénz előtt hihetetlen dolgokat használtunk pénz helyett. Ma már nevetségesnek tűnik, hogy egy adott kultúra milyen dolgokat fogadott el fizetőeszközként. Ezeket nevezzük Természeti pénzeknek.

Tovább


Alternatív múlt

Naivan azt hisszük a múlt már megtörtént, az már állandó és megváltozhatatlan. De egy apró változás a teljes képet képes lenne átrajzolni. Mert a múlt nap mint nap változik.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog