Rémisztő teremtmények

A mélytenger lakói ijesztően furcsák tudnak lenni.

Tovább


Furcsa mélyvízi kreatúrák

Egyre különlegesebb tengeri lények fotói bukkannak fel a neten. A világ érdekes tenger óceán mélység hal ritka ismeretlen

Tovább


A legnagyobb amerikai hajókatasztrófa

A katasztrófa részben a Titanic elsüllyedésének következménye.A világ érdekes S.S. Eastland legnagyobb hajó katasztrófa személyszállító Michigan-tó Chichago

Tovább


9+1 igazán lapos hely

Idén, hála a jól képzett amerikaiaknak két dolgot is megtudtunk. Egy amerikai kisváros leszavazta a napelemek építését, mert féltek, hogy túl sok energiát szívnának el a Napból. Egy rapper, név szerint B.o.B. kétségét fejezte ki, miszerint a Föld gömbölyű lenne, hiszen eddig bármilyen magasra ment, sosem látta, hogy a horizont görbülne. Olyan nagy pedig mégsem lehet a Föld, hogy ez ne látsszon. Tehát a Föld lapos.

Nos, a rappernek szeretnék segítséget nyújtani, és mutatni 10 igazán lapos helyet, amelyet majd boldogan példálózhat.

A világ érdekes lapos hely síkság mélyföld

Bonnewille-i sós síkság, Wendover közelében, Utah, USA

Tovább


A mélység gyönyörű szörnyetegei

Nehéz eldönteni, hogy ezek a lények szépek vagy csúnyák? De mindegyik a Földön elterjedt élet változatosságának csodálatos példája. Ijesztő megjelenésük ellemére ezek egyszerű férgek, amelyek a tengerekben élnek.

A fotókat az orosz búvártudós, Alexander Szemenov készítette. 2008 óta több száz órát töltött merüléssel. hogy megörökítse ezeket a szemkápráztató lényeket.

Tovább


Néha egy jó fodrász is elég,...

...hogy teljesen új ember legyél, és megtaláld önmagad. Ha a külső és a személyiség üti egymást, cseréld le a fodrászod.

Tovább


Nem hétköznapi balesetek

Tovább


Kajakosok a halál peremén

Mennyire kell őrültnek lenni, hogy kajakkal menj a Viktória-vízesés széléhez?

A harminchét éves Steve Fisher, a harminchárom éves Dale Jardine, mindketten Dél-Afrikából, Illetve a harminchárom éves Sam Drevo az Egyesült Államokból, kievezett a Viktória-vízesés szélére. Ott megálltak egy olyan kis szigeten, amely csak a száraz évszakban bukkan elő, és lenéztek a százméteres mélységbe.

Tovább


A világ legmélyebb úszómedencéje

A belgiumi Nemo 33 uszoda két Guinness rekorddal is büszkélkedhet: ez a világ legmélyebb úszómedencéje, és a világ legmélyebb medencével bíró fedett uszodája. Nem is úszóknak készült, hanem búvároknak.

Paraméterei tisztelet parancsolóak. 2,5 millió liter forrásvízzel töltötték fel, hogy megkíméljék a búvárfelszereléseket a víztisztító szerektől.

Ahogy a nevéből is látszik, legmélyebb pontja, a kút 33 méter mély. Itt a búvárok maximálisan próbára tehetik magukat. (A könnyűbúvárok maximum 40 méteres mélységbe merülhetnek. )

Tovább


Az egyszemélyes acapella kórus: Nick McKaig


Egy elképesztő fazon, aki egyszemélyes acapella kórusként működik. Nem csak az összes szólamot ő viszi, de minden egyes hangszert is a ő szólaltat meg a szájával. Eddigi legnagyobb munkája a Star Wars főcímzenéje. Nick kedvenc filmzene-szerzője John Williams, az ő munkássága előtt tisztelgett ezzel a művel.

300 munkaóra alatt 90 hangsávot rögzített. A videót két hónap alatt több mint egymillióan nézték meg.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog