Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mélység gyönyörű szörnyetegei

Nehéz eldönteni, hogy ezek a lények szépek vagy csúnyák? De mindegyik a Földön elterjedt élet változatosságának csodálatos példája. Ijesztő megjelenésük ellemére ezek egyszerű férgek, amelyek a tengerekben élnek.

A fotókat az orosz búvártudós, Alexander Szemenov készítette. 2008 óta több száz órát töltött merüléssel. hogy megörökítse ezeket a szemkápráztató lényeket.

Tovább


Néha egy jó fodrász is elég,...

...hogy teljesen új ember legyél, és megtaláld önmagad. Ha a külső és a személyiség üti egymást, cseréld le a fodrászod.

Tovább


Nem hétköznapi balesetek

Tovább


Kajakosok a halál peremén

Mennyire kell őrültnek lenni, hogy kajakkal menj a Viktória-vízesés széléhez?

A harminchét éves Steve Fisher, a harminchárom éves Dale Jardine, mindketten Dél-Afrikából, Illetve a harminchárom éves Sam Drevo az Egyesült Államokból, kievezett a Viktória-vízesés szélére. Ott megálltak egy olyan kis szigeten, amely csak a száraz évszakban bukkan elő, és lenéztek a százméteres mélységbe.

Tovább


A világ legmélyebb úszómedencéje

A belgiumi Nemo 33 uszoda két Guinness rekorddal is büszkélkedhet: ez a világ legmélyebb úszómedencéje, és a világ legmélyebb medencével bíró fedett uszodája. Nem is úszóknak készült, hanem búvároknak.

Paraméterei tisztelet parancsolóak. 2,5 millió liter forrásvízzel töltötték fel, hogy megkíméljék a búvárfelszereléseket a víztisztító szerektől.

Ahogy a nevéből is látszik, legmélyebb pontja, a kút 33 méter mély. Itt a búvárok maximálisan próbára tehetik magukat. (A könnyűbúvárok maximum 40 méteres mélységbe merülhetnek. )

Tovább


Az egyszemélyes acapella kórus: Nick McKaig


Egy elképesztő fazon, aki egyszemélyes acapella kórusként működik. Nem csak az összes szólamot ő viszi, de minden egyes hangszert is a ő szólaltat meg a szájával. Eddigi legnagyobb munkája a Star Wars főcímzenéje. Nick kedvenc filmzene-szerzője John Williams, az ő munkássága előtt tisztelgett ezzel a művel.

300 munkaóra alatt 90 hangsávot rögzített. A videót két hónap alatt több mint egymillióan nézték meg.

Tovább


A mélység peremén állni

Kanadában újabb extrém kalandban lehet próbára tenni idegeinket és záróizmainkat.

Tovább


A föld kincsei: az oregoni Kráter-tó

7700 éve egy vulkán beroskadt kráterében Amerika egyik legszebb tava alakult ki.

Oregon állam bővelkedik természeti szépségekben. A Wilamette alföldtől keletre a Cascade-hegység csúcsai emelkednek. A hegyláncolatnak meglehetősen egyenetlen felszíne van. A hegyvidék legmagasabb csúcsai 3000 méternél is magasabbak. A hegycsúcsok között sok tavat találhatunk, többek között a Kráter-tavat a Mazama-hegyen.

Tovább


Napi szubjektív - Arthur C. Clarke: Mélység

A jövő óceánjában tengeralattjárók terelnek bálnacsordákat, nagyüzemi planktonbegyűjtés folyik, egyszóval a mezőgazdaság rutinfeladatait végzik, csak merőben új környezetben. És ez a környezet egyáltalán nem mentes a veszélyektől.
Walter Franklin űrhajós volt, de egy baleset miatt visszakényszerült a Földre. Új munkájának a tengerművelést választja, de az átállás nem megy zökkenőmentesen. A ranglétra legaljáról kell fölkapaszkodnia, s közben megismerkedni a tenger alatti világ csodáival és rejtélyeivel.

Az SF Nagymesterének e műve ma, amikor éhezők millióinak nem jut élelem a Földön, időszerűbb, mint valaha. A regény mostani, legteljesebb kiadása tartalmazza a szerző előszavát, valamint az eredeti novellát is, amely a történet alapjául szolgált.


„Arthur C. Clarke korunk egyik legnagyobb zsenije.”
– Ray Bradbury

„Gyönyörű és izgalmas mű. Egyedülállóan kelti életre a jövő világát. Az egymást követő válsághelyzetek miatt egyszerűen letehetetlen.”
– Sunday Times

„Az űrkorszak prófétája szól hozzánk.”
– New Yorker

 

A könyv trailere:

 

 

Arhtur C. Clarke: Mélység
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Fordító: Kapronczi Orsolya
Oldalszám: 264 oldal
Bruttó fogyasztói ár: 2990- Ft

Arthur C. Clarke Mélység című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban!



A videót megnézheti itt is.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog