E-mail az idegenektől

A kapcsolatfelvétel már megtörtént az interneten.

A kanadai Allen Tough egyetemi előadó szerint a földönkívüliek már bolygónkon tartózkodnak, információkat gyűjtenek civilizációnkról. Ha pedig így van, arra is mérget vehetünk, hogy már a világhálóra is rákapcsolódtak. Ezért internetes honlapot hozott lére - szigorúan földönkívüli levelezők számára. És jöttek a levelek…

Tovább


Elképesztő fotóművészet

Bár napjainkra a Photoshop szó a csalás és hamisítás szinonimája lett, de igazi művészek a képmanipuláció segítségével meghökkentő, elképesztő, sőt, nem ritkán megdöbbentő alkotásokat szülhetnek. Néhány különlegesen szép alkotás.

Tovább


Egy elképesztő és vicces vadászat

Egészen különleges módon vadásznak a rókák télen a Yellowstone nemzeti parkban. Nehéz sorsuk van itt az állatoknak télen. A tájat hetekig gyakran méteres hó fedi. Nehezen jut táplálékhoz növényevő és ragadozó egyaránt.

A róka is nehezen találja meg az apró rágcsálókat. A kis jószágok ugyanis ravaszak, nem jönnek fel a hó tetejére, a hó alatt készítenek maguknak járatokat. Ezért a róka helyzete nehéz. Csak hallás után találhatja meg a rágcsálót, be kell tájolnia, majd egyetlen határozott ugrással kell lefúrnia magát a hó alá. A módszer egyszerre lenyűgöző és vicces. A vadászat képekben és videón:

Tovább


Gótikusok, avagy mindenkinek joga van hülyét csinálnia magából

Tovább


A természet csodái: Jéggömbök a tengerparton

A természet furcsa szeszélye nyomán nagy ritkán jéggömbök boríthatnak egy-egy tengerpartot.

Nem véletlenül írtam hógolyók helyett jéggömböket. A hógolyókat az emberek gyúrják, ezeket pedig a szél és a víz. Valamint nem csak hóból állnak, hanem megfagyott vizes hóból.

Tovább


A világ csodái: az Antilop-kanyon

Egy rövid völgy Arizonában, amelyet szavakkal lehetetlen leírni. Ezt a helyet Manitou őrült jókedvében teremthette.

Tovább


Az iPhone buktatta le a csalfa asszonyt

Két hónappal ezelőtt még sci-fi volt, ma már valóság.

Nem szeretem azt mondani, hogy ugye megmondtam. Aki ismer az tudja, hogy ha nem is megszállottan, de igen intenzíven foglalkozom az informatikai világ visszaéléseivel, az átlagemberre leselkedő kis- és nagytestvérekkel. De most a fantáziámat utolérte a valóság.

Több mint húsz éve írok novellákat. Néhány hónapja felkértek, hogy egy biztonságtechnikai konferencia alkalmából írjak. Beindult az agyam és papírra vetettem néhány krimi novellát, ami a közeljövőben játszódik. Ezek egyikében egy feleség okostelefonja révén buktatja le a hűtlen férjét. Úgy véltem, kb. 3-5 év múlva válhat ez a szituáció valósággá.

Tovább


Az eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, évmilliók múlva okoznak komoly problémát.

A Föld lassan közelít a Nap felé. Azonban 3,5 milliárd év múlva ez a pusztulását okozhatja. Számítások szerint ekkor a Nap sugárzása körülbelül negyven százalékkal erősebb lesz, mint napjainkban, ez pedig katasztrofális hatást gyakorol bolygónkra.

Amerikai tudósok szerint csak úgy lehet megmenteni a Földet a végső pusztulástól, ha kimozdítjuk a pályájáról.

Tovább


Trükkös fotók Photoshop nélkül

Avagy a turisták gyakran nem normálisak.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog