Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tíz legfontosabb kérdés

A brit Eden nevű tévé júliusban tudományos műsorhónapot tart, és ennek alkalmából kérdezte meg nézőit az élet "nagy kérdéseiről". Ennek alapján állított össze egy toplistát. A felmérés szerint a brit felnőttek háromnegyedét érdekli a tudomány, és ugyanekkora azok hányada, akik szeretnék, ha tájékozottabbak lennének.

A tíz legfontosabb kérdés a nézők véleménye alapján:

Tovább


Grimaszok a szülőszobában

Ki mondta, hogy minden újszülött egyforma...

Tovább


30 éve ilyen házat akarok

Minden gyerek úgy kezdi, hogy egy ilyen házban szeretne élni. Akinek szíve van hozzá, az sosem növi ki ezt az álmát. Az igazi bátor emberek meg is építik maguknak. Igazi mesebeli házak a Föld minden tájáról.

Tovább


Nyugtató édesszájúaknak

A csokoládéillat különleges hatást gyakorol agyunkra: amellett, hogy "megőrjíti" a csokoládé élvezetére gondoló szimatolót, egy, egyelőre még magyarázatra váró kémiai mechanizmuson keresztül jelentősen meg is nyugtatja. Egyetlen egyéb illat sem ilyen jelentős feszültségoldó hatású. A London's Middlesex University kutatói által végzett kísérletben 20 személlyel különböző illatokat szagoltattak: ezek között természetes és mesterséges szagok egyaránt voltak. A kísérletei személyeket különleges körülmények közé, teljesen illatmentes szobákba ültették, szemüket, fülüket lefedték, hogy agyuk teljes egészében az illathatásra "összpontosíthasson".

Tovább


Különleges röntgenfelvételek

Nick Veasey brit fotós a reklám és ipari formatervezés területén dolgozott, amíg egy televíziós show fel nem kérte, hogy készítsen röntgenfotót egy coca-colás dobozról. Veasey beleszeretett ezekbe a különös hangulatú képekbe, és szerzett egy régi röntgengépet, hogy azzal készítsen felvételeket. Készített már képeket virágokról, rovarokról, hangszerekről, gépekről, és mindenről, ami a keze ügyébe került. Művei népszerűek lettek, azóta már egyre nagyobb röntgengépeket vásárolt, és hatalmas gépekről is készít felvételeket. Meglepő, hogy a számunkra ismert tárgyak milyen új dimenziót kapnak, ha a belsejüket is megismerjük.

Tovább


A kilenc legnagyobb ország hegyek nélkül

Számunkra valahogy természetesnek tűnik, hogy az országokban vannak síkságok, dombok, és hegyek. De akad néhány ország, ahol egyáltalán nincsenek hegyek. Ezekre a helyekre nem érdemes túrázni menni, mert a helyi lakosok is külföldre mennek, ha hegyek közé vágynak. De más szépségek pótolhatják a hegyek hiányát. Íme a kilenc legnagyobb ország, ahol nem találsz hegyeket.

9. Gambia

Területe: 11.295 km2

Legmagasabb pont: Vörös szikla (53 m)

Tovább


Mi a fontosabb: a mennybe jutás, vagy a pokol elkerülése

Ha hiszel a túlvilágban, számodra melyik a fontosabb: a mennybe jutni, vagy elkerülni a poklot? Elsőre furcsa lehet a kérdés, de ez a kérdés is hasonló az "ez a pohár félig tele/félig üres" problémához. Számodra melyik a meghatározó: a jutalom elnyerése vagy a büntetés elkerülése. Melyik érzés motivál téged jobban?

Egy amerikai tanulmány próbált választ találni a kérdésre. Az Oregon Egyetem kutatói 69 ország 26 évnyi bűnözési és vallási adatait elemezték 143 ezer emberre kiterjedőn. A vizsgálat megállapította, hogy félelem a pokolra jutástól jobban visszatart a bűnözéstől, mint a mennybeli remény.

Tovább


Ostoba állatok, avagy vigyázz, hova dugod a fejed

Tovább


Zen iroda

Lehet, hogy itt eléred a mennyei békét, de hol fogsz dolgozni, és mit szól majd hozzá a főnököd?

Tovább


Hollywood 2040

Hollywoodban látszólag nem öregednek a sztárok, hála a vidék kiváló plasztikai sebészeinek. De szike és botox nélkül hogy nézne ki rajongásunk idolja 30 év múlva? Photoshop segítségével sikerült megöregíteni kedvenceinket. A pontos eredményt semmi sem garantálja, ezért reklamációt 2039. december 31-ig nem fogadunk el.

Sarah Michelle Gellar:

Brad Pitt:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog