Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elképesztő! Lábnyom a padlóban

Kínában a hit erejének egy furcsa bizonyítékát őrzi egy buddhista templom. A padlóba mélyed egy szerzetes talplenyomata, némely ponton 3-4 centiméter mélyen. Bármilyen hihetetlen is, a talpnyom valódi, sőt, a szerzetes két tenyere is mély árkot vájt a padló deszkáiba.

Tovább


Te jó ég, mi az ott a falon?

Horrorisztikus látvány egy amerikai barlangban.

Tovább


Ha itt laksz, meg fogsz őrülni

Amit a képeken láthatsz, azt nem utólag rakták a fotóra. Ez az anamorfikus művészet. Lényege, hogy ha egy konkrét pontból nézed a teret, úgy látod, mintha lenne valami előtted a levegőben. Valójában azonban trükkösen vannak a torzult foltok felfestve a falakra, a padlóra, és a mennyezetre. Már az is őrjítő lehet, hogy időnként ilyen izék lebegnek előtted a térben. De hogy lehetett ezt ép ésszel megfesteni?

Tovább


A világ legkirályabb házimozi-szobái

King Kong szoba:

A tévé mögül maga a király les téged, és a markából nézheted a filmet. A berendezés teljesen kőből és fából készült. Tervezője Tom Spina.

Uszoda-házimozi:

A wisconsinban élő tulajdonosok megunták a régi úszómedencéjüket, és átalakították tágas házimozi teremmé.

Tovább


Leopárdmentés Indiában

Indiában, Siliguri településen reggel szokatlan hangokra ébredtek a helyiek. A felusi vízgyűjtő felől furcsa állati hangok jöttek. Az odatóduló falusiak a betonciszternában egy leopárdot találtak, amely az éjjel eshetett a vízbe, valószínűleg vadászat közben. Az állat sehogy sem tudott kimászni. A helyiek nem akartak végezni az állattal, de életveszélyes közel menni egy ilyen ragadozóhoz. Végül egy ügyes módszert találtak:

Tovább


A legőrültebb esküvői szertartások

Itt a nyár, a legtöbb pár ilyenkor áll az anyakönyvvezető elé, de ebben az időszakban kerül sor a legőrültebb esküvőkre is. Mindegy, hogy mivel, csak tűnjünk ki az átlagból.

Vízalatti esküvő:


Esküvő a magsban lebegve:


Tovább


A nagy papírrepülő-átverés

Különleges felvételre hívták fel a figyelmemet, több helyről is megkaptam egy linket. Különleges és meglepő fizikai jelenséget mutat be. Két ventillátort kell egymással szembe fordítani, és a két ellentétes légáram között egy papírrepülő érdekesen viselkedik:

Zseniális ötletnek tűnik, de csak átverés. Ez egy rövid nyomozás után kiderült. Egy klasszikus bűvésztrükk ügyes alkalmazása. A megoldás pofon egyszerű:

Tovább


A legdilisebb nevű amerikai települések

Az amerikai kontinens felfedezése után özönleni kezdtek Európából a menekültek, szerencsevadászok, vagy csak egyszerűen a jobb életre vágyók. Amikor megalapították új településeiket, sokszor nem túl sok fantáziáról tettek tanúbizonyságot. Az teljesen érthető, hogy nosztalgiából az óhazai városok bukkannak fel lépten-nyomon: Új-Amszterdam, Párizs, London. Még Budapest is van Georgia államban, de mivel csak hét épületből áll a település, a térképeken gyakran nem is jelzik. De mi lehet az oka annak, hogy teljesen elvadult neveket adtak egy településnek, hogy utána rajtuk nevessen, aki csak arra jár. A legelfuseráltabb amerikai települések. (Ha valahol nem pontos a fordítás, örömmel várom a helyesbítést.)

Cumming (Élvezés), Georgia

Tovább


10 ház, amely dacol a gravitációval

Wozoco Apartmanház, Amsterdam-Osdorp, Hollandia

Tovább


Elképesztő jégbarlangok

Ebben a rekkenő hőségben talán egy kis felüdülést nyújthat, ha bepillantunk a világ legszebb jégbarlangjaiba, vagy a gleccserek hasdékaiba. Nepál, Ausztria, Antarktisz, Argentina: A világ jéghideg csodái.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog