Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Földi édenkertek

Tovább


A világ legrémisztőbb vécéje

Nem a klotyómanóval ijesztget minket a világ legrémisztőbb vécéje. Valójában nem is a vécétől kapunk frászt, hanem a padlójától. Pontosabban a hiányától. Vagyis a látszólagos hiányától.

 

Hernandez Silva mexikói építész megbízást kapott egy guadalajarai penthouse apartman kialakítására egy 15 emeletes, régi ház legfelső szintjén. Szabad kezet kapott a szint teljes, egyetlen  lakássá való átalakításához. Silva egy modern, elegáns otthont alakított ki. A vécé kialakításánál azonban elengedte a fantáziáját. Az épületben van egy használaton kívüli liftakna. Silva úgy gondolta, ez a holt tér tökéletesen alkalmas a legkisebb helyiség kialakítására. Azonban Silva nem egy beton padlózatot, hanem egy üvegpadlót épített a helyiségbe. A lábunk alatt így 15 emeletnyi mélység tátong.

A látvány megdöbbentő, rémisztő, de teljesen biztonságos. A helyiség használóinak pusztán csak a saját félelmeikkel kell megküzdeniük.

Csatlakozz a közel hétezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Akkor inkább visszafordulok

Napi videó:   Repülőmodell 3000 méter magasról videózik

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A világ legrémisztőbb falitükre

A rémisztés művészete

Rémisztő fák

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via hernandezsilva)

Tovább


Kézzel kivájt csoda: Guoliang-alagút

A Guoliang nevű kis falu Kínában Henan tartomány északnyugati sarkában, a Taihang hegységben található. A falu egészen különleges helyen épült. Magas hegyek veszik körül, amelyek teljesen elzárják a külvilágtól.

A faluhoz vezető út évszázadok csak egy meredek és veszélyes lépcsősor volt, amelyet "Ti Tian"-nak, vagyis égi létrának neveztek. A falu létezéséről mindössze néhány éve, az internet révén tud a világ.

Ez a furcsa elzártság az évszázadok folyamán csak jót tett a falunak, egyfajta védettséget adott a világ zűrzavaraival szemben. A lakók kecsketenyésztésből és gyógyfűtermesztésből éltek. De a mintegy háromszáz falusi véget akart vetni az elszigeteltségnek. A faluban nem volt víz villany és telefon sem. A huszadik század ellenére sem éltek jobb körülmények között, mint a középkorban. Miután kormányzati segítségre hiába vártak, a falusiak kétségbeesett tettre szánták el magukat: alagutat fognak a sziklába vájni. Csákányokat, kalapácsokat, és vésőket vásároltak, és a Shen Mingxin, a falu elöljárójánakvezetésével 13 ember 1972-ben nekikezdett a munkának.

Tovább


Amitől elborul az agyad

Fotók, amiket háromszor kell megnézni. Ha ránézel elsőre nem érted. Másodjára nem hiszel a szemednek. Ha harmadjára alaposan szemügyre veszed, akkor veszed észre, hogy a véletlen hol retusált bele a valóságba. Ez a mátrix feeling nem Photoshop szülemény, hanem a valóság. Csak rossz szögből exponálva.

Tovább


Ilyet csak az oroszoknál láthasz

Tovább


Elképesztő: 3D festés szabad kézzel

A képek alapján azt hihetnénk, hogy aranyhalak úszkálnak fadézsákban. A látvány azonban csal: a képeken egy japán művész, Riusuke Fukahori festményei láthatóak. A festmények valóban három dimenziósak. A művész rétegenként festi meg a halakat, majd a réteget lefedi műgyantával. A képek így alakulnak ki rétegről rétegre. A végeredmény pedig látszólag vízben úszkáló aranyhalak.

Tovább


Ahol jó élni: Elliðaey-sziget

Egy aprócska sziget, amely tökéletes hely lehet annak, aki el akar egy időre vonulni a világtól, és az emberektől. Tökéletes hely azok számára, akik néhány hónapra tökéletes elszigeteltségben akarnak dolgozni vagy pihenni. A sziget neve Elliðaey, Izland déli partjainál fekszik közel Vestmannaeyjar városához. Legnagyobb előnye a képeken jól látszik:


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Amikor a fa az erősebb

Tovább


Medve jacuzzi

Milyen meglepetés érheti egy forró nyári napon a vadon mellett lakókat? Például egy feketemedve vehet fürdőt a teraszon hagyott dézsában.

Tovább


Durva, de igaz: a vámpírhal

A bennszülöttek tudják, hogy a piranhánál csak egy dolog veszélyesebb: az Amazonasba pisilni...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog