Nyáron egy vadász kilőtt egy egyszarvút. Legalább is ez a pletyka járja Szlovéniában.

 

A pletyka igaz, erről a koponya is tanúskodik.

De nem a mesebeli lényt lőtték ki. A vad valójában egy őz, amely különleges deformitásban szenvedett: egyetlen óriási agancsa nőtt a koponyája közepén. Csak a hím őzek fején nő agancs. Valójában ez is kettő, csak összenőtt. Ilyen eset akkor fordul elő, a a fejlődés korai stádiumában valamilyen sérülés érte. Az idős vadász nem is látta, milyen különleges zsákmányt ejtett, mert távolról lőtt.

Egy unikornis elejtése hosszú évszázadokon át a vadászok egyik legnagyobb álma volt. Hittek a lény létezésében, a trófea értékét a ritkasága, és a szarvának tulajdonított varázserő adta. Európai gyűjteményekben több történelmi unikornis-szarvat is találhatunk, de ezekről kiderült, hogy narvál agyarak. Az északi tengeri emlőst már ezer éve vadásszák, az agyar tökéletesen alkalmas volt a hiszékeny középkori trófeagyűjtők átverésére. Több kutató valószínűnek tartja, hogy magának az unikornis legendának is a narvál az alapja.

Az unikornis vadászat annyira a mitológia része, hogy egy dél-afrikai reklámszakmai-díj, az Eagle-awards stábja is ezt az ötletet lovagolta meg. „Minden rossz reklámtól meghal egy unikornis!” Ha ez igaz, akkor a tévét nézve már értem, miért halt ki ez a nemes állat.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Macskaőrség: Krokodil támad az oroszlánra

Napi videó: Ennyi szőr egy kutyában

Toochee-fotó: Furcsa díjugratás

(via, via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...