Ha azt mondom, repülőruha, mindenki a katonai pilóták kezeslábasára gondol, esetleg még eszünkbe juthat a polgári pilóták és légikísérők fess egyenruhája. De most valóban repülő ruháról van szó, amelyik felemeli viselőjét. Most mutatták be az első olyan ruhát, amely valóban repül. A ruhának szerves része a repülést biztosító szerkezet.

Természetesen ki más viselhette volna a bemutatón, mint napjaink legextravagánsabban öltözködő sztárja: Lady Gaga. A Volantis fantázianevű öltözet (nevét a francia voler – repülni jelentésű – szóból és az Atlantis névből tákolták össze, ki tudja, milyen logika alapján) egy állványból, egy testre simuló, páncélszerű dresszből és hat darab vízszintesen elhelyezett légcsavarból áll. A felépítése teljesen megegyezik a játékként már pár éve használt hexacopterekével.

A Haus of Gaga és a londoni Studio XO munkatársai által megálmodott modell nem lehet igazán kényelmes. A bemutatón az énekesnőt rögzítették a testpáncélban, amely pontosan az alakjára készült (szerintem mélyebb levegőt nem is tudott benne venni). Ráadásul a Volantist nem is az énekesnő, hanem a személyzet irányította távirányítással. A Volantis mindössze pár centiméter magasra emelkedett fel, és talán húsz méter távolságra jutott el.

Mi értelme? Természetesen semmi, mert teljesen használhatatlan, de elmondhatják magukról, hogy ők tervezték meg az első repülő ruhát.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Börtönmenü rendel!

Napi videó:   A világ leggyorsabb sugárhajtású kamionja

Napi fotó:  Rossz helyre parkolt

Macskaőrség:   A nagyok állva pisilnek

(via youtube, volantis)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...