Faig Ahmed az azerbajdzsáni Bakuból származó, nemzetközileg elismert művész, aki ismert arról, hogy ezeket a klasszikus szőnyegeket lenyűgöző kortárs műalkotásokká változtatta.
szőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modern

 

Az azerbajdzsáni szőnyegszövés hagyománya évezredes múlttal rendelkezik egyik legősibb kézművessége,  Kr. előtti 2. évezredig nyúlik vissza. Magas esztétikai értékük miatt ezeket az élénk szőnyegeket Azerbajdzsánban nem csak a padlóra terítik, belső falak, kanapék, székek, ágyak, sőt asztalok díszítésére is használják..

szőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modern

Faig Ahmed Munkái újragondolják az ősi mesterségeket, és új vizuális határokat teremtenek a hagyományok és a sztereotípiák lebontásával.

szőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modern

A hipnotizáló szőnyegek általában klasszikus mintaként kezdődnek, de aztán akadályokká vagy hibává válnak. Egyes szőnyegek pixeleződnek, mások többszínű kavargássá olvadnak, vagy pedig egyedi kinézetű mandalákká alakulnak át. És nem számít, mit hoz létre ez a művész, mindegyik darabja teljesen lenyűgöző.

szőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modernszőnyeg Azerbajdzsán klasszikus modern

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)