A csömöri általános iskola a község legforgalmasabb főutcáján áll. Ráadásul domboldal és dupla kanyar is veszélyesebbé teszi a közlekedést. Bár 30-as tábla lassítaná a tempót, sajnos az autósok egy része nem csökkenti a sebeségét ezen a szakaszon sem. A helyzet az évek folyamán tarthatatlanná vált, akárcsak az út állapota. Idén augusztusban végre eljött az útfelújítás ideje, és a veszélyhelyzetet több, látványos és praktikus megoldással orvosolták.

A sebességkorlátozásra itthon még alig látott, színes útfestés figyelmeztet.

Az útra festett gyalogosátkelő-tábla is a veszélyre figyelmeztet.

Az iskolára bukkanó is emlékeztet.

De nem csak fekvőrendőr van, megemelték az útfelületet. Itt az úttest kétféle színű betonkocka-burkolatot kapott.

És ezt a burkolatot alkalmazták az iskola előtti teljes útszakaszon: a huppanás, a csíkok, és a burkolat dobogása mindenkit figyelmeztet, hogy itt csak 30-al lehet menni.

Korábban sok gondot okoztak az iskola előtt leparkoló szülők, egymás és a forgalom akadályozása mindennapos veszélyforrás volt. A múlt évben kialakították egy folyosót az autós büfék mintájára: a szülők behajtanak, gyerek ki, autó el. Egyszerű és gyors megoldás, bár a szülők egy része nehezen fogadta el.

És végül a hab a tortára: az iskola melleti két zebra is figyelemfelkeltő festést kapott.

Bár az új szakasz még csak pár napja készült el teljesen, a forgalom érezhetően lelassult ezen a szakaszon, valóban biztonságosabb lett itt az élet. Itt a bizonyíték, hogy kis odafigyeléssel és jóakarattal valódi eredményeket lehet elérni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Csokis szilvás gombóc

Napi videó:   Bryce-kanyon

Napi fotó:  Sziklakert

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...