Szobabicikli, amely szimulálni tudja az összes Tour De France futamot.



A szobabiciklik legnagyobb átka, hogy az ingerszegény környezet miatt hamar beleun az ember. Hiába, a hálószoba nem egy Tour de France.

Vagy mégis? A ProForm cég kijött a Tour de France fitneszgépével, amelyik már megfelel napjaink informatikai világának. Legfontosabb tulajdonsága, hogy fedélzeti számítógépe rendelkezik az iFit Live technológiával, amely a Google Mapssen alapul, és képes a világ minden főbb autós és kerékpáros útvonalát virtuálisan leképezni.

Ez természetesen nem csak azt jelenti, hogy egy térkép fut az orrunk előtt, hanem a bringa követi a valóságos 3D útvonalat. Ez nem csak álldogál a szoba sarkában, hanem képes 20 fokos emelkedőt és lejtős is imitálni a bicikli megbillentésével. Emellett a különböző beállítások révén szimulálja az út tapadását, a menetszelet lassító hatását, a 24 sebességes váltó hatását. Mindez tökéletessé tehető a kerékpár magasságának és súlyának beállításával is.

Mivel Tour de France kerékpárról van szó, 24 Tour-szakasz előre be van programozva. De az internetről sok térkép is letölthető, miközben képes kommunikálni a Polar pulzusmérőkkel is. Ezek után természetes a beépített hangrendszer, amelyhez ipod is csatlakoztatható.

A minőségért természetesen keményen fizetni kell: 1299 dollárért (kb. negyedmillió forintért) vásárolható meg.

Csatlakozz  a több mint négyezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via Proform)