Alig használt vőlegény, kis értékcsökkenésű menyasszony eladó.

Minden szombaton és vasárnap, dél és délután öt között, függetlenül attól, hogy amilyen az időjárás, a sanghaji Népligetben egyik sarka zsúfolt az emberektől. Olyan szülök vannak itt ilyenkor, akiknek gyerekei még nem házasodtak meg. Jöttek, hogy részt vegyenek a házassági piacon. A falakon és a fákon több száz, több ezer gyermek adatai, akik gyakran nem is tudnak erről.

A kézzel írott vagy nyomtatott lapok a legfontosabb adatokat tartalmazzák: - magasság, életkor, jövedelem, az oktatás, a kínai állatöv jel, és hogy egy saját autó, vagy egy lakást. Így keresnek leendő menyasszonyt vagy vőlegényt gyermekeik számára A szülők sétálgatnak, ismerkednek, beszélgetnek a többi szülővel, hátha párt találnak gyermekeiknek.

Az a kínai nő, aki már betöltötte a 27. évét, és még mindig egyedül van, jobb, ha igyekszik férjhez menni, különben könnyen ráaggathatják a vénlány címkét. A családok szégyellik a nyakukon maradt vénlányokat, a pár nélkül maradó frusztrált férfiak sem tesznek jót a család hírének. Az egykepolitika és a lánymagzatok elvetélése miatt kialakult nemi kiegyensúlyozatlanság (jóval több a férfi, mint a nő) súlyos gondot jelent az országban.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Hologramos csokoládé

Napi videó:   6 éves jojó-zseni

Napi fotó:  Ki ébredne itt reggel?

Macskaőrség:   Egy kis összebújás

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...