1 téma 2 objektív, két nézőpont, két szándék: Így tudja a média torzítani a valóságot. Két dán fotós,  Ólafur Steinar Gestsson és Philip Davali egy kísérletet végeztek a Ritzau Scanpix fotóügynökségnél.

A koppenhágai székhelyű művészek ugyanazokat az embereket fényképezték le ugyanazon a napon. A trükk, hogy két különböző perspektívát használtak - széles látószögű és teleobjektív. A képek megdöbbentő különbséget mutatnak az emberek közötti távolságban, és arra késztenek minket, hogy újragondoljuk azokat a dolgokat, amelyeket magától értetődőnek tekintünk.

Öt képpár: az első fotó teleobjektívvel készül, a másik széles látószögű lencsével.

fotó manipulálás néőpont média

 

fotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont médiafotó manipulálás néőpont média

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)