Batman sírva rohan Új-Zélandra, ha meglátja ezt a szigetországban fejlesztett szánkót. Mintha egy lopakodó repülőgép siklana lefelé a hegyoldalon.

Az biztos, hogy a trojka óta ez a legmenőbb szánkó a világon. A Hi-Tech technológia csúcsát képviselő szánkó szénszálas kompozit gyantából készült, és méretéhez képest elképesztően könnyű. Remekül gyorsul, az év eleji tesztelések során több mint hatvan kilométerórás sebességet értek el vele.

A vezetője egy kagylóformájú hátsó részben ül, elöl egy snowboard-szélességű csúszótalppal lehet kormányozni. Érdekesség hogy az ilyen konstrukciókkal ellentétben nem kézzel, hanem lábbal kell kormányozni. Lecsúszás után a szánkó egyszerűen összecsukható, így mérete nem nagyobb, mint egy hátizsáké. Kényelmesen lehet szállítani, vagy éppen síliften szállítani.

A szánkót meg lehet rendelni, de nagyon tolongjunk érte, kinézetéhez méltó az ára is: háromezer dollár.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Mascarponés gesztenyekrém

Napi videó:   A világ legnagyobb tüzijátéka

Napi fotó:  Nagyon erős motiváció

Macskaőrség:   Bújhatnékom van...

 (via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...