Ha sikerül legyőznöd a pókiszonyodat, valami riasztó, mégis különlegesen szép dolgot láthatsz.

Az Arachnofóbia, vagyis a pókiszony a legelterjedtebb fóbia a Földön. Szerencsére nem szenved ettől Jürgen Ottó, aki Ausztráliában, Sidney mellett vizsgálja a pávapókot.

A pávapók (Maratus volans) az ugrópókok családjába tartozó, Ausztrália keleti részén megtalálható pókfaj; különlegessége a pávák farktollaira emlékeztető ernyő, amelyet a hím pók násztánca során használ. A színes mintákat tartalmazó ernyő nyugalmi állapotban a pók potroha köré van csavarva, párzási időszakban a nősténnyel találkozva a pók az ernyőt és a harmadik pár lábát feltartva, oldalra lépegetve próbálja felhívni magára a nőstény figyelmét.

Jürgen Ottó csodálatot képeket készített erről az alig 5 milliméteres jószágról. Emellett sikerült filmet készíteni a násztáncról is, sőt még ahhoz is volt humorérzéke, hogy megtáncoltassa a pókot.

A párzási tánc:

Egy vicces videó, ahogy a pávapók a YMCA-re táncol:

Egy komolyabb ismertető Jürgen Ottótól (angol nyelven):

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Esküvő a McDonaldsban

Napi videó:   Városok, éjszakák, fények

Napi fotó:  A svéd király és királynő

Macskaőrség:   Különleges védekezési stratégia

(via boredpanda, wikipedia, youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...