Csináld végig, és meg fogsz lepődni:

Természetesen szó sincs gondolatolvasásról, csak egy gondosan összeállított trükk az egész. A megoldás nem is olyan bonyolult.

Az alapja egy egyszerű matematikai szabály, a kilenccel oszthatóság:  Kilenccel az a szám osztható, amelynek számjegyeinek összege osztható kilenccel.

9 és 90 között a kilenccel osztható számok összege kilenc. Tehát teljesen mindegy, hogy melyik számot választjuk, kilenccel szorozva a számok összege kilenc lesz. Vagyis ebből kivonva az ötöt mindig négy lesz a válasz.

Innentől a többi már egyszerű ügyeskedés:

Azért kellett ötöt kivonni, hogy a listából csakis a negyedik betüt választhassuk ki, a D-t.

Európában egyetlen D betűs ország van: Dánia.

Egyetlen N betűs gyümölcs van: a narancs.

A további már egyszerű kulturális beidegződés. Ha azt mondja valaki mondj egy állatot R betűvel, szinte teljesen biztos, hogy a rókát fogod mondani. De hogy bebiztosítsák magukat, ezért négylábú emlősre kellett gondolni.

Nem ő a gondolatolvasó, az ember becsapható és kiszámítható.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:   Ötletes teásbögre

Napi videó:   Tökéletes érv az óvszerhasználat mellett

Napi fotó:  Amikor a Nap eltűnik

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A nagy papírrepülő-átverés

A kínai "forró krumpli" átverés

Élve boncolták Haynaut?