Fekve mozizni? London legrégebbi mozijában már ez sem lehetetlen.

London, a legendás Notting Hill, itt található London legrégebbi, ma is működő mozija. A múlt század elején épült, ez volt az első olyan épület, amely kifejezetten mozinak épült. 1910-ben nyílt meg, azóta is működik.

 

Nemrégiben teljesen felújították, de szakítottak az elmúlt évtizedek mindent elsöprő plázamozi megjelenésével.

Olyan mozibelsőt hoztak létre, amely felveszi a versenyt az otthoni filmnézéssel.

Kidobták a székeket, helyükre széles és tágas bőrfotelek kerültek.  A fotelek között kis asztalkák, ernyős lámpákkal. A fotelekhez természetesen lábtartó és párna is jár.

De az igazi unikum az első sor, ha ezt még lehet annak nevezni. Kidobták az első néhány sort széket, és a helyére franciaágyak kerültek: bársonyhuzat, kasmírtakaró, párnák.

Az 500 fős moziban így összesen csak alig 65 férőhely maradt, de mivel már régóta nem teltházasak a mozik, nem is ez volt a cél. Ennek ellenére a jegyek alig duplájába kerülnek a londoni átlagárnak.

A felújítás 5 millió fontba került.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Talpas-sipkás fasírt

Napi videó:   Nem semmi ugróbajnok

Napi fotó:  Megfagyott Multnomah-vízesés

Macskaőrség:   A szervál vadászik

 (via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...