Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A pusztítás szépsége

Indonéziában ismét kitört a Sinabung vulkán. 400 év csönd után 2010-ben hallatott magáról először, azóta többször kitört. A fotós lenyűgöző képeket készített a hamufelhőben csapkodó villámokról. MIntha egy sci-fi filmet néznénk.

Tovább


Színes tavak vulkánja

Egy vulkán, három kráter, mindegyikben más színű tó.

Indonézia, Flores-sziget, Kelimutu Nemzeti Park.

Nagyobb térképre váltás

Tovább


Túlélni a vulkánkitörést

Az Észak-Szumátrai Sinabung vulkán kitörésének pusztító hatása. A vulkán 2013 szeptemberében kelt életre, de a kitörés leghevesebb időszaka két héttel később jött el. 25 000 ember volt kénytelen elmenekülni. Milyen élni hetekig a vulkánkitörés árnyékában?

Tovább


Mit tennél egy tökéletes fényképért?

Kawika Singson a vulkánok fotósa. Az amatőr fotográfus szebbnél szebb képeket készít, miközben látszólag nem törődik a veszéllyel. Itt ez a gyönyörű fotó, amely Hawaiin készült. Most megláthatod mit vállalt ezért a képért a fotós.

Tovább


A lávafotós

Miles Morgan fényképész a vulkánok és a láva bolondja.

Egy-egy jó képért nemegyszer az életét is kockáztatja, amikor a lehető legközelebb megy a kitöréshez.

Előszeretettel dolgozik Hawaiin , ahol világ egyik legfiatalabb és legaktívabb vulkánja gyakorlatilag 1960 óta folyamatosan kitörésben van.

Tovább


Pokoli jó étterem: El Diablo

A világ legjobb és legőrültebb ötlete egy aktív vulkán tetejére grilléttermet építeni.

Lanzarote a Kanári-szigetek legkeletibb tagja. Sokan csak a Száz vulkán szigetének hívják, mert közel háromszáz vulkáni kúp ékesti a szigetet, amely jó része még aktív.

Tovább


Legszebb helyek a Földön: Aogashima-sziget

Amig az ember nem látja ezt a helyet, azt hiheti, hogy ilyen nincs is. Egy tökéletes vulkáni sziget, egy tökéletes vulkánnal, mintha a tankönyvi illusztráció lenne. Pedig létezik ez a mesebeli hely Aogashima a neve.

Tovább


Pingvin-Pompeii

A nagy vulkánkitörések az állatvilágot sem kímélik. Ürülékrétegekből derítették fel egy kis pingvinkolónia évezredes történetét.

Tovább


A föld kincsei: az oregoni Kráter-tó

7700 éve egy vulkán beroskadt kráterében Amerika egyik legszebb tava alakult ki.

Oregon állam bővelkedik természeti szépségekben. A Wilamette alföldtől keletre a Cascade-hegység csúcsai emelkednek. A hegyláncolatnak meglehetősen egyenetlen felszíne van. A hegyvidék legmagasabb csúcsai 3000 méternél is magasabbak. A hegycsúcsok között sok tavat találhatunk, többek között a Kráter-tavat a Mazama-hegyen.

Tovább


A naprendszer csodája: az Io

Ha szabadon kalandozhatnánk a naprendszerben, fantasztikus helyekre juthatnánk el, ahol elképzelhetetlen csodákat láthatnánk. Az Ion találjuk a legmelegebb helyeket, a legmagasabb vulkánt, lávafolyókat, égig érő csodákat.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog