Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elmenekültek a vegyszerek elől

Most mégis el kell hagyniuk erdei otthonukat.A világ érdekes erdő sár agyag kunyhó

Tovább


20 vízzel körülvett vár és kastély

Lehet, hogy ősszel nyírkos, hogy nyáron sok a szúnyog. De mindig csodaszép. Régen a védekezésről szólt, ma akár az ablakból lehet horgászni.A világ érdekes kastély vár erőd víz vizesárok

Tovább


Sárkányok mindenhol

77 darab zseniális, és kevésbé jól sikerült sárkány dizájnos cucc.A világ érdekes dizájn sárkány

Tovább


Étang de Montady

Mit keres egy óriási céltábla a francia mezőn?

Tovább


A fában lakozó sárkány

James Doran-Webb, a hihetetlenül tehetséges szobrász, uszadék-fából készíti szobrait. A természet már maga elvégzi a fa átalakítását a művésznek csak fel kell használnia. Doran-Webb a Fülöp-szigeteken dolgozik, az uszadék-fát egy acélvázra erősíti. Legújabb munkái a rémisztő uszadék sárkányok, amelyeken látszik, rettegésben tudnák tartani a környező vidék falvait.

Tovább


Jégbe fagyott hajószálló

A vitorlás a vendékkel együtt el nem mozdul a jég fogságából.

Tovább


1912-es nagy sárfogó-verseny

Alig terjedtek el az autók, már problémát jelentett a kerekek által felvert víz és sár. A gyalogosok felháborodott tiltakozásának hatására 1912-ben a párizsi rendőrprefektus versenyt hirdetett, hogy megtalálják a legjobb sárfogó eszközt. Látszik, hogy ez volt az autófeltalálók nagy korszaka.

Tovább


A jövő bevásárlókocsija

A szupermarketekben használt bevásárlókocsi évtizedek óta szinte semmit sem változott. Mark Fraser ausztrál építész és tervező észrevette, hogy az idős emberek nehezebben bánnak a hagyományos típusokkal. Ekkor jött az ötlet, hogy "itt az ideje egy jobb dizájnnak".

Kutatást végzett, és több, eddig ismeretlen tényt fedezett fel. Például senki sem figyelt fel még arra, hogy az elszabadult kocsik - amikor az autóba átpakolás közben önálló útra indultak - sok járműben tettek kárt. Komoly személyi sérüléseket, főként koponyasérüléseket is okoztak kisgyermekeknél. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével tervezte meg a jövő bevásárló kocsiját.

Tovább


Aki mellett hangyának látszik az ember

Jao Ming kínai profi kosárlabda-játékos, a világon az egyik legismertebb távol-keleti sportoló. A Houston Rockets centere, az NBA első kínai játékosa. Aktív éveiben ő volt a legmagasabb profi kosaras az amerikai ligában: 229 centiméter magas és 141 kilogramm. Mellette kisebbségi komplexussal küzdöttek az NBA kosarasai is, de egy normál méretű ember egyenesen eltörpül.

Tovább


A legmocskosabb verseny

Kivételesen a szó jó értelmében, most a lemosható mocsokról van szó. A Tough Mudder a világ egyik legkeményebb rendezvénye. Vasember-verseny, ahogy a különleges alakulatoknál elképzelik.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog