Mióta tudom, hogy a húsipar hogy (és miből) dolgozik, nagyon megválogatom, mit és hol vásárolok. Néhány évvel ezelőtt igazi kincsre leltem: "A HENTES"-re .
Vannak jó és nagyon jó hentesek. És vannak a különleges hentesek. Nekik hivatásuk és életük a munkájuk. Miről lehet felismerni őket? Ők nem a szívüket és lelküket teszik bele a kolbászba, hanem a húst és a fűszereket.
Hogy ismertem meg Fleischmann Kálmánt? Csak az orrom után mentem. Mert egyszer megcsapott egy olyan illat, aminek nem tudtam ellenállni: füstölt húsok mindent elfedő szagorgiája. Az illatok forrása egy kisteherautó volt, amely át volt alakítva mozgó üzletté. Ablakában kötözött sonkák, paraszt sonkák csüngtek, kolbászok lógtak, a tepertő halomban állt. A hűtőpult pedig ínycsiklandozó finomságokat rejtett: házi májas, disznósajt, angol szalonna, hurka és kolbász, grill kolbászok, és még sorolhatnám.