Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavasszal majd kiolvad

Tovább


Egy átlagos téli nap Kamcsatkán

Ez már tényleg a világvége, még az oroszoknál is. Petropavlovszk-Kamcsatszkij a kamcsatkai félsziget legvégén van, Szibériában innen már nincs hova tovább menni.Az itt élők száma 270 000, és ők kicsit másképp viszonyulnak a hóhoz.

Tovább


Hó- és jégfesztivál

A kínai Harbin városban minden évben megrendezik a Nemzetközi Jég- és hószobrászati Fesztivált. 1963-óta az idei a harmincadik.
Tovább


Jégbe borult Niagara

A hideg nem kíméli a Niagara-vízesést sem. Az Erie-tó kifolyásánál - ahol a Niagara-folyó kezdődik - mínusz 31 fokos hideget mértek. Az Aaron Harris készítette fotókon látszik, hogy a vízesést hatalmas jégfalak szabdalják. Bár a legtöbb helyen úgy kommentálják a képeket, hogy a vízesés befagyott, valójában csak egy része dermedt jéggé. De ezek az óriási jégcsapok és jégfalak is lenyűgözőek.

Tovább


Karácsonyi jégvihar

Éjt nappallá téve dolgoznak a szerelők az Egyesült Államok középső és északkeleti, valamint Kanada keleti részén hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást félmillió háztartásban, ahol kénytelenek voltak hidegben és sötétben ünnepelni a karácsonyt. A térségen a múlt hét végén átsöprő jégvihar legalább huszonnégy ember életét követelte. A fotók Kanadában, Québec tartományban készültek.

Tovább


A tél humoros oldala

Nem lehet annyira szürke, hideg, vagy havas a tél, hogy egyesek jókedvét elrontsa.

Tovább


Ahol gleccserek voltak

Az általános felmelegedés következtében így tűnik el a jég, és húzódnak vissza a gleccserek. Az animált gifek a gleccserek egy régebbi és egy mostani képét úsztatják össze. A képek mindkét esetben ugyanarról a pontról készültek.

Tovább


A jégbe fagyott móló

A természet a legügyesebb jégszobrász.

Egyesült Államok, Michigan-tó. A nagy Tavak közül a harmadik, a világ tavai közül az ötödik legnagyobb. Területe 58 000 kilométer, mint Magyarország kétharmad. Szinte egy 500 kilométer hosszú csaknem kétszáz kilométer széles folyosó, amely az északi hideg szeleket levezeti. A tó alsó végében található egy kisváros.

Tovább


Jégszobrász-világbajnokság

Egy kis felüdülés ebben a kánikulában:az alaszkai Farbanksban rendezik meg minden évben a jégszobrász világbajnokságot.

Tovább


Meglepetés a jeges vihar után

Nem tudom, mennyire őszinte a mosolyuk.

A genfi-tó partján fekvő svájci Versoix városában néhány fiatal úgy döntött, az estét együtt töltik. Leparkoltak egy tóparti szórakozóhelynél, és beültek. Késő éjszakáig maradtak, mert odakinn jeges vihar tombolt. Amikor elcsitult, kijöttek, nagy meglepetésben volt részük.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog